6 Φεβρουάριος 2013, 07:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Απεργία στην Αττική σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

  • 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 18 Οκτωβρίου

Για σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίασή της 24ωρη παναττική απεργία, ενώ και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε επίσης πανπειραϊκή απεργία, ως  διαμαρτυρίας για την κυβερνητική απόφαση για επιστράτευση των ναυτεργατών.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και τον υπουργό Ναυτιλίας για την επιστράτευση της ΠΝΟ και επισημαίνει πως επέλεξαν για άλλη μία φορά την αυταρχική και αντισυνταγματική πρακτική της επιστράτευσης, αντί να δώσουν λύση με τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Στο πλευρό των απεργών ναυτεργατών τάχθηκε και η ΑΔΕΔΥ η οποία κήρυξε επίσης 24ωρη παννατική απεργία για την Τετάρτη, κάτι που σημαίνει πως και ο δημόσιος τομέας θα υπολειτουργεί.
Στα μέσα μεταφοράς: Αργά το βράδυ όπως έγινε γνωστό θα απεργήσουν με στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 οι εργαζόμενοι σε  λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ωστόσο, τα μέσα σταθερής τροχιάς, Μετρό, Τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργούν κανονικά μιας και ισχύει η επιστράτευση που είχε αποφασιστεί τις προηγούμενες ημέρες.

Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημέρωσε το επιβατικό κοινό πως οι εργαζόμενοι του Προαστιακού σιδηροδρόμου Αθήνας, θα συμμετέχουν στην 24ωρη Παναττική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ ,για την Τετάρτη, με 4ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 16:00, στις γραμμές Κιάτο – Αεροδρόμιο και Πειραιάς- Άνω Λιόσια.

Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια του σιδηροδρομικού δικτύου θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Πηγή: madata.gr