6 Φεβρουάριος 2013, 07:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Δεύτερη γιάφκα με το οπλοστάσιο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

  • Δεύτερη γιάφκα με το οπλοστάσιο αναζητά η ΕΛ.ΑΣ

Στην Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι τέσσερις νεαροί συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν σήμερα στον ανακριτή για το αδίκημα της ληστείας, ενώ η αντιτρομοκρατική εστιάζει τις προσπάθειές της στον εντοπισμό του «οπλοστασίου» των τρομοκρατών στρέφοντας τις έρευνές της με ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στη βόρειο Ελλάδα.

Το μεσημέρι της Τρίτης ολοκληρώθηκε η έρευνα των αστυνομικών στη γιάφκα του Χαλανδρίου. Έχουν πάρει μαζί τους όλα τα ευρήματα και τα έχουν αποστείλει για εξονυχιστικό έλεγχο στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Κατά προτεραιότητα διερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκονται οι συλληφθέντες της Κοζάνης στην τοποθέτηση της βόμβας στο Mall, ενώ σημαντικά ευρήματα θεωρούνται ένα στικάκι, τα δακτυλικά αποτυπώματα και το DNA που εντοπίστηκαν στη γιάφκα.

Η αστυνομία ψάχνει και για δεύτερη γιάφκα, όπου πιθανότατα βρίσκεται το οπλοστάσιο των τρομοκρατών, στην Αττική ή στην περιφέρεια. Χθες μάλιστα εντόπισαν ένα δελτίο παραγγελίας πινακίδων που πρέπει να είναι είτε σε κάποιο βαν, είτε σε κάποιο κατάστημα.

Αυτά είναι στοιχεία, σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι συλληφθέντες έχουν κάποιο βαν ή κάποια γιάφκα την οποία παρουσιάζουν ως φοροτεχνικό γραφείο. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα έφθασαν στην Κοζάνη για την ληστεία τρεις ημέρες πριν κάνουν την ληστεία.

Αναμένουν με αγωνία το απόγευμα το άνοιγμα του περίφημου USB ενώ έχουν ζητήσει να ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης του DNA των δραστών με άλλα αποτυπώματα που έχουν βρεθεί σε γιάφκες ή σε αντικείμενα όπως έκαναν και στην περίπτωση των αποτυπωμάτων.

Πηγή: newpost.gr