5 Φεβρουάριος 2013, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Ηράκλειο: Διανομή φαγητού σε 50 παιδιά

  • Ηράκλειο: Διανομή φαγητού σε 50 παιδιά

Κάλεσμα στους γονείς που "μπορούν" μαζί με το κολατσιό των παιδιών τους να βάζουν και κάτι παραπάνω για μπορέσουν να εξασφαλίσουν φαγητό για  50 παιδιά.

Από την πρώτη στιγμή που έγινε αντιληπτό ότι και στα σχολεία του Αρκαλοχωρίου υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα οι οικογένειες τους να τους εξασφαλίσει το μεσημεριανό γεύμα τους, ο Σύλλογος Γονένων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου & Βιάννου, άρχισε η διανομή φαγητού σε 40-50 παιδιά καθημερινώς και στα δύο δημοτικά σχολεία.

Το φαινόμενο όμως συνεχώς και επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να μοιράζεται σε αρκετά παιδιά ακόμη και το δεκατιανό τους κατά τα διαλλείματα. Όλα τα προϊόντα, τα προσφέρουν επιχειρήσεις τις ευρύτερης περιοχής που συνεργάζονται με την Ιερά Μητρόπολη.

Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου παρατηρήθηκε λόγω της επιδείνωσης του κοινωνικού φαινόμενου, να στερούνται του δεκατιανού τους ακόμα περισσότερα παιδιά στο σχολείο μας.

Στην έκκληση για βοήθεια ανταποκρίθηκε, μετά από αίτημα των συλλόγων, η Τράπεζα Χανίων που μας πρόσφερε, για δύο μήνες, 20 κουλούρια καθημερινώς, μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολέιου Αρκαλοχωρίου καλεί όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα και όποτε μπορούν να βάζουν, μαζί με το δεκατιανό του παιδιού τους, ότι επιπλέον μπορούν (φρούτο, κέικ, σάντουιτς, κουλουράκια, κ.α.) ώστε τα παιδιά να το αφήνουν στο γραφείο του διευθυντή και από εκεί θα γίνεται η διανομή τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Πηγή: cretalive.gr