5 Φεβρουάριος 2013, 08:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:08

Όταν οι έφηβοι μαθαίνουν για τις ρίζες τους

  • Όταν οι έφηβοι μαθαίνουν για τις ρίζες τους

Όταν οι έφηβοι μαθαίνουν για τις ρίζες τους για την Καππαδικία μέσα από τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ρίζες.

Σε μια όμορφη γεμάτη συγκίνηση εκδήλωση μνήμης την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ιστορίας και λαογραφίας, ο Μιστιώτης Καππαδόκης και χοροδιδάσκαλος Βασίλης Σιδηρόπουλος, μίλησε για την Καππαδοκία σε νέα μικρασιατόπουλα, στη σειρά εκδηλώσεων του Συλλόγου Ρίζες με τίτλο: ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ.

Εξήγησε στους νέους μικρασιάτες για την καραμανλήδικη διάλεκτο,για τις παραδόσεις,τα έθιμα,τη λαογραφία και το μαρτύριο των Καππαδοκών κυρίως από τον Χριστιανισμό και μετά.

Ο Σύλλογος Ρίζες ευχαριστεί θερμά τον Βασίλη Σιδηρόπουλο, έναν ρομαντικό και αυθεντικό μικρασιάτη και του εύχεται να είναι γερός γιατί  ο χώρος μας  τον χρειάζεται. Ο Συλλογος ΡΊζες θα τον στηρίζει και θα είναι κοντά του σε ότι κάνει γιατί είναι αληθινός  και γνήσιος .

Μετά τη εκδήλωση οι Ρίζες συζήτησαν για πολλά θέματα μαζί με τον κύριο Σιδηρόπουλο, όπως είναι η ημερίδα μικρασιατικής νεολαίας που πρόκειται να οργανώσει ο Συλλογος Ριζες, καθώς και για τους αρνητές της γενοκτονίας και η απόκλιση τους από τα μικρασιατικά σωματεία τώρα και στη Μακεδονια.

Πηγή: mikrasiatis.gr