4 Φεβρουάριος 2013, 19:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 16:58

Κρέπες με μανιτάρια και τυριά

  • Κρέπες με μανιτάρια και τυριά

Χρυσόξανθες λαχταριστές κρέπες, με νοστιμότατη γέμιση από μανιτάρια και τυριά. Καταπληκτική συνταγή που γίνεται γρήγορα κι εύκολα και θα ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας.

ΥΛΙΚΑ

Για τις κρέπες*

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ λίτρο γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. ψιλοτριμμένο κίτρινο τυρί σκληρό
  • λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

*Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε έτοιμες κατεψυγμένες κρέπες

Για τη γέμιση

  • 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
  • λίγο βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά για τις κρέπες και τις ετοιμάζουμε στο τηγάνι ή χρησιμοποιούμε τις έτοιμες αφού τις ξεπαγώσουμε.
  2. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
  3. Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά και ρίχνουμε πιπέρι.
  4. Τοποθετούμε σε κάθε κρέπα μία φέτα ζαμπόν, δύο κουταλιές από το μίγμα τυριών και λίγα μανιτάρια.
  5. Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε για 30΄στους 200°.

Καλή σας όρεξη!