Χρυσόξανθες λαχταριστές κρέπες, με νοστιμότατη γέμιση από μανιτάρια και τυριά. Καταπληκτική συνταγή που γίνεται γρήγορα κι εύκολα και θα ενθουσιάσει την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας.
ΥΛΙΚΑ
Για τις κρέπες*
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ λίτρο γάλα
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. ψιλοτριμμένο κίτρινο τυρί σκληρό
- λίγο βούτυρο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
*Εναλλακτικά μπορούμε να πάρουμε έτοιμες κατεψυγμένες κρέπες
Για τη γέμιση
- 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή ζαμπόν της αρεσκείας σας
- 200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί τριμμένο
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα
- 100 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
- λίγο βούτυρο
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος με 3% λιπαρά
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε τα υλικά για τις κρέπες και τις ετοιμάζουμε στο τηγάνι ή χρησιμοποιούμε τις έτοιμες αφού τις ξεπαγώσουμε.
- Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Αναμιγνύουμε την κρέμα γάλακτος με τα τυριά και ρίχνουμε πιπέρι.
- Τοποθετούμε σε κάθε κρέπα μία φέτα ζαμπόν, δύο κουταλιές από το μίγμα τυριών και λίγα μανιτάρια.
- Τυλίγουμε και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί και ψήνουμε για 30΄στους 200°.
Καλή σας όρεξη!