4 Φεβρουάριος 2013, 18:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Ισχυρός βιομηχανικός όμιλος μεταφέρει την έδρα του στο Λουξεμβούργο

  • Ισχυρός βιομηχανικός όμιλος μεταφέρει την έδρα του στο Λουξεμβούργο

Είδηση βόμβα, για τη μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο, του ισχυρότερου ελληνικού βιομηχανικού ομίλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Επενδυτής.

Ο εκπρόσωπος του ισχυρότερου ελληνικού βιομηχανικού ομίλου, ο οποίος άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι ο Νίκος Στασινόπουλος έχει ήδη αναθέσει σε ειδικό σύμβουλο να συντάξει μελέτη για την μεταφορά της έδρας του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Λουξεμβούργο.

Ακολουθώντας τα βήματα της Coca Cola 3 Ε (μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία) και της ΦΑΓΕ (μετέφερε την έδρα της στο Λουξεμβούργο), ο Νίκος Στασινόπουλος εξετάζει ως εναλλακτική επιλογή την μεταφορά της έδρας, κατ’ αρχήν της εταιρείας Holding του Ομίλου, στο Λουξεμβούργο. «Οι λόγοι είναι προφανώς χρηματοοικονομικοί και φορολογικοί» εξήγησαν τα στελέχη του Ομίλου Βιοχάλκο.

«Όταν ο ΟΤΕ – με τη βοήθεια της γερμανικής μητρικής εταιρείας-,  ο ΤΙΤΑΝ και τα ΕΛΠΕ δανείζονται σήμερα με επιτόκιο 8% -9% για 5 χρόνια, εμείς αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σε ανάλογο κόστος χρηματοδότησης».

Από την δική του πλευρά ο Όμιλος Βιοχάλκο που απασχολεί 9.000 εργαζόμενους και ανταγωνίζεται με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές βιομηχανίες στις αγορές του εξωτερικού, είναι υποχρεωμένος να πάρει άμεσα δραστικά μέτρα περιορισμού του κόστους παραγωγής.

Πηγή: now24.gr