4 Φεβρουάριος 2013, 09:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Βρέθηκε κρησφύγετο των Πυρήνων στο Μαρούσι

  • Βρέθηκε κρησφύγετο των Πυρήνων στο Μαρούσι

Φύλλο και φτερό έχουν κάνει άνδρες της Αντιτρομοκρατικής διαμέρισμα στην περιοχή του Αμαρουσίου κοντά σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο, το οποίο εικάζεται πως αποτελεί κρησφύγετο της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το διαμέρισμα βρίσκεται επί της οδού Ελ Αλαμέιν 19. Εκεί βρέθηκαν ίχνη παραβίασης, γεγονός που οδηγεί την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι είχαν προσπαθήσει να το αδειάσουν.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου στην ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπέδειξε τον συγκεκριμένο χώρο ως πιθανό μέρος που χρησιμοποιούσε ένας από τους συλληφθέντες της υπόθεσης με τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έκαναν την εμφάνισή τους στην ευρύτερη περιοχή κοντά στα σύνορα με το Χαλάνδρι, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες έρευνες.

Νωρίτερα, η Αστυνομία είχε δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία από τις πλαστές ταυτότητες, του Ιωάννη Μιχαηλίδη και του Δημήτρη Πολίτη, ελπίζοντας πως με την ενέργεια αυτή θα μπορούσε να εντοπίσει κάποιο σπίτι, το οποίο λειτουργούσε ως κρησφύγετο για τους συλληφθέντες.

Τα πλαστά δελτία ήταν τα παρακάτω:

Υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004, από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: Γιακομούπολος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

Υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμία παραπάνω πληροφορία όσον αφορά την ακριβή διεύθυνση του υπό έρευνα διαμερίσματος.

Αυτή τη στιγμή οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και το πρωί θα μεταχθούν στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης

Μόλις 30 λεπτά διήρκεσε η παραμονή του Ι. Μιχαηλίδη και του Δ. Πολίτη στο Εφετείο (18.10-18.40), όπου εκτελέστηκαν τα εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», βάσει παλαιότερων βουλευμάτων.

Τη Δευτέρα θα πάρουν τον δρόμο προς τον Κορυδαλλό. Οι δύο νεαροί είναι κατηγορούμενοι στη δίκη που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στις δικαστικές φυλακές για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την αστυνομία, τα ευρήματα σε σπίτια που χρησιμοποίησε η οργάνωση στην Καλλιθέα και στον Βόλο συνδέουν τον Μιχαηλίδη και τον Πολίτη με αυτή.

Όσον αφορά τους άλλους κατηγορουμένους για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ο Ανδρέας-Δημήτρης Μπουρζούκος ανακρίνεται στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, ενώ για τον Νικόλαο Ρωμανό προέκυψαν νέα στοιχεία, που εμπλέκουν κι εκείνον στην υπόθεση των «Πυρήνων».

Aποτυπώματα του Ν. Ρωμανού στα σπίτια της Καλλιθέας και του Βόλου

Σύμφωνα με την αστυνομία, σε συνέχεια των ερευνών, τα αποτυπώματα του συλληφθέντα για συμμετοχή στη ληστεία που σημειώθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2013 Ρωμανού Νικολάου του Γεωργίου ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που ανευρέθηκαν σε σταθερά σημεία διαμερίσματος επί της οδού Σαπφούς 182 στην Καλλιθέα Αττικής, καθώς και σε κινητά αντικείμενα-πειστήρια σε διαμέρισμα επί της οδού Ελλησπόντου 53 στον Βόλο Μαγνησίας.

Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα χρησιμοποιούσε ως γιάφκες η «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και είχαν ενοικιαστεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Η μεταγωγή του Μιχαηλίδη και του Πολίτη στον εισαγγελέα Εφετών πραγματοποιήθηκε εν μέσω συνθημάτων από περίπου 25 αλληλέγγυους, οι οποίοι φώναξαν «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά».

Καθαρά τα όπλα της διπλής ληστείας στο Βελβεντό

Ολοκληρώθηκε η έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είναι καθαρά και δεν χρησιμοποιήθηκαν σε άλλη ενέργεια κατά το παρελθόν.

Πηγή: madata.gr