4 Φεβρουάριος 2013, 07:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Φοιτητές ΤΕΙ Ιονίων Νήσων σε κυβέρνηση: Δεν πάμε πουθενά

  • Αιώνιοι φοιτητές: Ποιοι διασώζονται και ποιοι διαγράφονται

Αντιδρούν οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την κατάργηση του Ιδρύματος στην Κεφαλονιά. Πρωτοφανής κινητοποίηση

"Δεν πάμε πουθενά" το μήνυμα που στέλνουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο υπουργείο Παιδείας που με το σχέδιο "Αθηνά" θέλει να καταργήσει το Ίδρυμα στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για πρωτοφανή κινητοποίηση των φοιτητών στην Κεφαλονιά που με τον τρόπο τους, σύμφωνα με το inkefalonia.gr, διατράνωσαν την αντίθεσή τους σε όσα σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για συγχώνευση των σχολών του Αργοστολίου στο Μεσολόγγι, με άγνωστο ακόμα αντικείμενο τίτλο σπουδών.

"Δεν πάμε πουθενά" ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενδεικτικό της οργής που νιώθουν για ένα σχέδιο που ουσιαστικά καταστρέφει τόσο την Κεφαλονιά, όσο και τις σπουδές τους.

Ήταν η πρώτη από τις πολλές κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν στις 45 μέρες της διαβούλευσης του σχεδίου. Και κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης αποφασίστηκαν οι πρώτες δράσεις - αντιδράσεις γι' αυτή την άδικη πρόταση του Υπουργείου.

Το παρών στην συνέλευση έδωσαν η Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής, ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης, ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Μαντζουράτος, ο δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Γκισγκίνης, ο Σταύρος Τραυλός, ο Παναγής Βλάχος, η Γιώτα Αποστολάτου με τον Σταύρο Λυκούδη, ο Διονύσης Γεωργόπουλος, ο Πανταζής Πανταζόπουλος, η Σοφία Αράβου Παπαδάτου, ο Σταύρος Σπαθής, ο Μάκης Καππάτος, όλοι οι καθηγητές του ΤΕΙ και αρκετοί άλλοι.

Ο Προϊστάμενος του τμήματος Αγησίλαος Κονιδάρης και εξήγησε πώς έχει η κατάσταση και εν συνεχεία όσοι πήραν τον λόγο διατράνωσαν την αντίθεσή τους.

Δήμαρχος: Θα κάνω ό,τι πρέπει για να μην κλείσει το ΤΕΙ

"Το σχέδιο είναι πρόχειρο και καθόλου σοφό. Μας κοίμισαν με υποσχέσεις πως δεν θα καταργηθεί το ΤΕΙ" δήλωσε η Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. "Είμαστε μαζί σας. Από Δευτέρα μαζί με τη βουλευτή, όλοι μαζί θα καταθέσουμε πρόταση για να κρατήσουμε το ΤΕΙ ζωντανό" τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής.

"Το κλείσιμο του ΤΕΙ δεν θα περάσει. Ως δήμαρχος θα κάνω ο,τι πρέπει για να μην κλείσει το ΤΕΙ", υπογράμμισε ο δήμαρχος από την πλευρά του.

"Το σχέδιο είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει να σταλεί πίσω στον υπουργό και να κάνουμε μήνυση για προσβολή" δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ευάγγελος Κεκάτος, με τον Διονύση Αραβαντινό να κάνει λόγο για "Φαρσοκωμωδία" και να χαρακτηρίζει το σχέδιο "κατάπτυστο και αστείο".

"Πρέπει να κινητοποιηθούμε χωρίς πολιτικές ταυτότητες. Εφόσον δεν τελεσφορήσει όλοι οι παράγοντες πρέπει να έχουν ως όπλο τους την παραίτηση τους", συνέχισε , ενώ ο Δημήτρης Μαντζουράτος δήλωσε πως "το σχέδιο είναι επεξεργασμένο και με στοχεύσεις".

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τον Υπουργό

Οι φοιτητές που πήραν τον λόγο έκαναν γνωστό με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή τους στην μετακίνηση και προτάθηκαν οι πρώτες δράσεις.

Κάποιοι θα αναλάβουν να δημιουργήσουν ένα βίντεο που θα δείχνει τη δουλειά που γίνεται στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΤΕΙ.

Κάποιοι άλλοι ετοιμάζονται να δημιουργήσουν διαδικτυακό blog και σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να "ανεβαίνουν" τα νέα και οι δράσεις των φοιτητών.

Κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν συναυλίες και συγκεντρώσεις, ενώ έπεσε στο τραπέζι μέχρι και να φτάσουν οι φοιτητές μέχρι το γραφείο του Υπουργού Παιδείας στην Αθήνα για να του πουν "face to face" ότι θέλουν να μείνουν στην Κεφαλονιά και να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Και υπήρχαν και πολίτες που δήλωσαν πως στέκονται στο πλευρό των φοιτητών. Ένας μάλιστα έμπορος, είπε πως θα κλείσει τις επόμενες μέρες την επιχείρηση του σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Πηγή: news247.gr