3 Φεβρουάριος 2013, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Αυτοί είναι οι ληστές του Βελβεντού

  • Αυτοί είναι οι ληστές του Βελβεντού

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν σχετικής διάταξης της εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Βέροια και στην Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης. Οι φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου.

Τα πρόσωπα των τεσσάρων νεαρών φέρουν έντονα τα σημάδια από χτυπήματα. Είναι άγνωστο εάν αυτά οφείλονται στη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους ή εάν προκλήθηκαν στη συνέχεια. Η προσπάθεια ως τόσο των υπευθύνων της ασφάλειας να καλύψουν τους μώλωπες με πρόχειρο μοντάζ ενισχύει την άποψη ότι αποτελούν... προϊόν ξυλοδαρμού κατά το στάδιο της ανάκρισης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

Α) Μιχαηλίδη Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν. 31-5-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

Β) Μπουρζούκο Ανδρέα-Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς, γεν. 22-11-1989 στον Χολαργό Αττικής

Γ) Πολίτη Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής

Δ) Ρωμανό Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας-Μαρίας, γεν. 27-1-1993 στην Αθήνα Αττικής

Όσον αφορά τον Νίκο Ρωμανό, επισημαίνεται ότι είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις Αρχές. Ήταν παρών στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και ένας από τους βασικούς μάρτυρες στη δίκη που ακολούθησε. Τότε, με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στη zougla.gr, ο  φίλος του Αλέξη εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν επιθυμούσε να προσέλθει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας για να καταθέσει.

«Δεν με ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης» είχε δηλώσει, χαρακτηρίζοντας πολιτική του επιλογή να μην εμφανίζεται «στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί», αλλά να διαμορφώνει ο ίδιος το δικό του πλαίσιο στο οποίο θα εκφράζει τις αντιλήψεις του.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., στην κατοχή των συλληφθέντων Μιχαηλίδη Ιωάννη και Πολίτη Δημήτριου βρέθηκαν τα παρακάτω πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας:

(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής
 
(β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: Καλυβάς Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στον Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Επίσης, εις βάρος του Ιωάννη Μιχαηλίδη έχουν εκδοθεί τα υπ' αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 εντάλματα σύλληψης, για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ομοίως, εις βάρος του Δημητρίου Πολίτη έχουν εκδοθεί τα υπ' αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 εντάλματα σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, όπου τους απαγγέλθηκαν βαρύτατες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα, εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Οι δράστες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη από τις ανακριτικές αρχές της Κοζάνης.

Όπως έγινε γνωστό, οι κατηγορούμενοι θα παραμείνουν έως την Τετάρτη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης. Μετά τις απολογίες τους, οι δύο εκ των τεσσάρων που καταζητούνταν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αναμένεται να μεταχθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των ενταλμάτων.

Πηγή: zougla.gr

Gallery