2 Φεβρουάριος 2013, 12:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Το ελληνικό γιαούρτι στα σχολεία των ΗΠΑ

  • Απόβλητα ελληνικού γιαουρτιού γίνονται αεροπορικά βιοκαύσιμα και φυσικά αντιβιοτικά

Πιλοτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ με στόχο να μπει το ελληνικό γιαούρτι στη διατροφή των παιδιών. Γιατί το προτιμά η USDA

Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ θα εφαρμόσει πιλοτικό πρόγραμμα, που θα βάλει το ελληνικό γιαούρτι σε όλες τις σχολικές καφετέριες της χώρας, μέχρι των Απρίλιο.

Σύμφωνα με τη Huffington Post, στόχος είναι να αποτελέσει εναλλακτική για την κατανάλωση κρέατος, αλλά και κύρια πηγή πρωτεΐνης στα σχολεία.

Αν ευοδωθεί η προσπάθεια, θα πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη για τους παραγωγούς ελληνικού γιαουρτιού στη Νέα Υόρκη.

Η αρμόδια επιτροπή USDA, θα έρθει σε επαφή με τα σχολεία τις επόμενες εβδομάδες, ώστε να διερευνήσει αν υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Μέχρι στιγμής η λίστα με τα υποκατάστατη του κρέατος για τη λήψη πρωτεΐνης στα αμερικανικά σχολεία, περιλαμβάνει φυστίκια, φασόλια, τυρί, αυγά κ.α.

"Σύντομα, το υγιές και πλούσιο σε πρωτεΐνες ελληνικό γιαούρτι, μπορεί να γίνει το βασικό κολατσιό στα σχολεία της Νέας Υόρκης και όλης της χώρας", δήλωσε ο γερουσιαστής της Νέας Υόρκης Charles Schumer.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ελληνικό γιαούρτι, είναι πλουσιότερο σε πρωτεΐνες από το συνηθισμένο αμερικανικό γιαούρτι και στόχος του προγράμματος είναι η λήψη πρωτεΐνης με έναν πολύ υγιεινό τρόπο.

Πηγή: news247.gr