2 Φεβρουάριος 2013, 09:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Με ποντιακές φορεσιές τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

  • Με ποντιακές φορεσιές τίμησαν τους Τρεις Ιεράρχες

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων εκδήλωση τιμής και μνήμης, κατά την οποία οι μαθητές διάβασαν σύντομες  πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των Τριών Φωστήρων της Παιδείας φορώντας ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν ήθη, έθιμα και χοροί της περιοχής της Καππαδοκίας, τόπου καταγωγής των δύο εκ των τριών Ιεραρχών. Μέσα από εικόνες, αφηγήσεις αλλά και τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του σχολείου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο δράσης τους αλλά και να ταξιδέψουν στις αλησμόνητες πατρίδες, όπου άκμασε ο ελληνικός πολιτισμός.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σχολικοί σύμβουλοι των Φιλολόγων κ. Κανδήλα, των Οικονομολόγων κ. Ρίζος και της Φυσικής Αγωγής κ. Κουτσιώρας, ο διευθυντής του 6ου Λυκείου κ. Μυλωνάς, και εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Ο διευθυντής του Σχολείου Γ. Μιχάλης και οι διοργανωτές της εκδήλωσης Π. Παππά, Ν. Σπανός, Δ. Καγιουλης, Α. Παναγοπούλου και  Γ. Παπαδημητρίου, ευχαρίστησαν την Πρόεδρο της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων κ.  Σαββίδου καθώς και του υπεύθυνο των δημοσίων σχέσεων της Λέσχης Λ. Σαββουλίδη για την παραχώρηση των παραδοσιακών ενδυμασιών και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πηγή: trikalanews.gr