1 Φεβρουάριος 2013, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:09

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

  • Μετεγγραφές φοιτητών: Από σήμερα οι αιτήσεις

Σε κατάληψη από τη Δευτέρα το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το σχέδιο «Αθηνά». Αντιδράσεις και από δημάρχους Νάουσας, Φλώρινας για το σχέδιο.

Την «έντονη αντίθεση» της στη συγχώνευση τμημάτων του σχεδίου «Αθηνά», καθώς «οδηγούν στη συρρίκνωση του ιδρύματος κατά 60%» εκφράζει η διοίκηση του «Αλεξάνδρειου» ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ προχωρά από τη Δευτέρα στις 7 π.μ. σε κατάληψη «επ' αόριστον» του ιδρύματος.

Η διοίκηση του ΑΤΕΙΘ θεωρεί τις προτεινόμενες ανακατατάξεις «τουλάχιστον απρογραμμάτιστες» και ανορθολογικές και επισημαίνει ότι οδηγούν σε «απαξίωση» το ίδρυμα, με επιπτώσεις και στην οικονομία (βιομηχανία, αγροτοκτηνοτροφία) της ευρύτερης περιοχής, όπου παρέχει δυναμικό και τεχνογνωσία, ενώ δηλώνει ότι θα σταθεί «στο πλευρό των καθηγητών, των φοιτητών και των οικογενειών τους»

Ο σύλλογος διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει μεταξύ άλλων τα προβλήματα που συνεπάγεται η μεταφορά θέσεων και σπουδαστών σε άλλες ΤΕΙ (Φλώρινα, Σέρρες), και επισημαίνει ότι «οι απαραίτητες συγχωνεύσεις» θα μπορούσαν να γίνουν και «εντός του ιδρύματος».

«Η θέση μας να συνεχιστεί η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Διοίκησης Τεχνολογίας στη Νάουσα είναι σταθερή και αδιαπραγμάτευτη» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Νάουσας Αναστάσιος Καραμπατζός, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητήσει ήδη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και ότι ο δήμος και το δημοτικό συμβούλιο θα «δώσουν τον αγώνα» τους για να αλλάξει η απόφαση.

Απόψε το βράδυ, στη Φλώρινα, διοργανώνεται με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, σύσκεψη, με όλους τους φορείς της πόλης, για να συζητηθεί η σχεδιαζόμενη μεταφορά ενός τμήματος των ΤΕΙ Φλώρινας (σε Καστοριά) και ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (στη Θεσσαλονίκη). Η δημοτική αρχή έχει εκφράσει ήδη την αντίθεση της στις αλλαγές, ζητώντας να παραμείνουν τα δύο τμήματα στην πόλη.

Πηγή: kathimerini.gr