1 Φεβρουάριος 2013, 07:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Πολύνεκρη τραγωδία στην Κίνα

  • Πολύνεκρη τραγωδία στην Κίνα

Σε άμορφη μάζα σιδερικών μετατράπηκε ένα φορτηγό, γεμάτο πυροτεχνήματα, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες στο κεντρικό τμήμα της Κίνας, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν ισχυρές εκρήξεις που προκάλεσαν την κατάρρευση γέφυρας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας στην επαρχία Χενάν ανακοίνωσε πως ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει αισίως τους 26, με τους περισσότερους να αφορούν σε οδηγούς φορτηγών οι οποίοι βρέθηκαν στο κενό μαζί με τα οχήματά τους όταν «χάθηκε» το έδαφος κάτω από τα πόδια τους.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο της ασιατικής χώρας, στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και δεκάδες ασθενόφόρα.

Στην Κίνα το Νέο έτος εορτάζεται στις 10 Φεβρουαρίου και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για βεγγαλικά και πυροτεχνήματα. Στην κινεζική παράδοση υπάρχει έντονη η πεποίθηση πως οι εκρήξεις στον ουρανό απομακρύνουν τα κακά πνεύματα, χαρίζοντας ευτυχία και ευημερία στον λαό.

Το 1994, περισσότερες από 200 πόλεις ανά την κινεζική επικράτεια είχαν απαγορεύσει τη χρήση πυροτεχνημάτων στη διάρκεια των παραδοσιακών εορτασμών λόγω του μεγάλου αριθμού δυστυχημάτων. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα αυτών των απαγορεύσεων έχει αρθεί λόγω της αυξημένης ζήτησης και της ανόδου του βιοτικού επιπέδου, που επιτρέπει σε όλο και περισσότερους Κινέζους να αγοράζουν βεγγαλικά.

Πηγή: zougla.gr