31 Ιανουάριος 2013, 16:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Ο Σαμαράς και ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός στο Κατάρ

  • Ο Σαμαράς και ο Ορθόδοξος Ιερός Ναός στο Κατάρ

Στον Ορθόδοξο ιερό ναό Αγ. Γεωργίου και Αγ. Ισαάκ στη Ντόχα του Κατάρ ο αρχιμανδρίτης π. Μακάριος Μαυρογιαννάκης ο οποίος υπηρετεί ως αντιπρόσωπος του Πατριαρχείου στο Κατάρ, είχε μια αμυδρά ελπίδα μήπως η πολυπληθής ελληνική αποστολή υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, περνούσε για λίγο από τον υπόγειο ναό για να ανάψει ένα κερί.

Όπως είπε στο "ierovima" ο π. Μακάριος, "επικοινώνησα με την πρεσβεία μας και μας είπε πως  κάτι τέτοιο θεωρείται πολύ δύσκολο αφού το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερα φορτωμένο".

Ο 45χρονος αρχιμανδρίτης από την Κρήτη, τα τελευταία χρόνια ιερουργεί στον Ορθόδοξο ναό που υπάρχει στη Ντόχα και ο οποίος έχει προγραμματιστεί να ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο εμίρης και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πληρώνει ένα συμβολικό ποσό το χρόνο (5 δολλάρια). Ο Ιερός ναός λειτουργεί ακόμη σε υπόγειο "γιατί η κρίση έχει κτυπήσει και το Κατάρ και οι όποιες δωρεές έχουν σταματήσει", μας λέει ο π. Μακάριος ο οποίος τελεί τη Θεία Λειτουργία κάθε Παρασκευή, ημέρα αργίας, αφού η Κυριακή στο Κατάρ είναι εργάσιμη μέρα. Ο χώρος φυλάσσεται επί 24ώρου βάσεως από αστυνομικούς του Κατάρ για λόγους ασφαλείας και στις Θείες Λειτουργίες συγκεντρώνει αρκετές δεκάδες χριστιανών. Στο Κατάρ ζουν περίπου 700 Έλληνες ενώ οι Ορθόδοξοι, όλων των εθνικοτήτων, ξεπερνούν τους 4.500.

Του Κώστα Ζαφειρίου