31 Ιανουάριος 2013, 12:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα τους

  • Αγρότες και κτηνοτρόφοι ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών με τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ σε συσκέψεις και συνελεύσεις που θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας αναμένεται να συζητήσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Σε Δράμα, Καβάλα και Ξάνθη, οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην είσοδο της Χρυσούπολης στην περιοχή Νέστου, στην εθνική οδό Δράμας-Καβάλας στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λυδίας, στη Μαυρολέκη και στη διασταύρωση Κοκκινογείων, τηρώντας στάση αναμονής. Ανάλογο είναι και το κλίμα σε Εβρο και Ροδόπη.

Στον κόμβο της Κουλούρας στο Νομό Ημαθίας, το μπλόκο ενισχύεται με αγρότες από την Πέλλα και  την Πιερία ενώ σήμερα σκοπεύουν να προσφέρουν στους διερχόμενους οδηγούς κομπόστες και να διανείμουν φυλλάδια προκειμένου να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους.

Στον κόμβο της Νίκαιας, στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, παραμένουν οι Θεσσαλοί αγρότες και μετά τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη στον Πλατύκαμπο.

Και οι Σερραίοι αγρότες. ενισχύουν τις δυνάμεις στα μπλόκα που έχουν στήσει με τα τρακτέρ τους, σε κεντρικές πλατείες των χωριών και σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδώ. Μπλόκα υπάρχουν στον οδικό άξονα Νέας Ζίχνης – Αμφίπολης, στην διασταύρωση του Δραβίσκου, στη διασταύρωση Μεσοράχης και στον κόμβο των Κερδυλλίων, επί της Εθνικής οδού Σερρών- Καβάλας.Τρακτέρ έχουν παραταχθεί επίσης στις κεντρικές πλατείες των χωριών του νομού Σερρών. Το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για τις κινήσεις τους.