31 Ιανουάριος 2013, 10:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Μέσα από τους Ποντιακούς Συλλόγους παίρνουμε δύναμη

  • Μέσα από τους Ποντιακούς Συλλόγους παίρνουμε δύναμη

"Μέσα από τους Ποντιακούς Συλλόγους παίρνουμε δύναμη" αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2013 της Ένωσης Ποντίων Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας «Η Ρωμανία» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου « Ηλέκτρα Αποστόλου»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Ευστράτιος Περσίδης στο χαιρετισμό του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου την ένωσης τον τελευταίο χρόνο και αναφέρθηκε σε περιόδους της ιστορίας που η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι σε περιόδους κρίσεων. «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αν ρίξουμε μια ματιά προς τα πίσω θα δούμε ξεκάθαρα την πορεία, από τον σχεδιασμό μέχρι τις βαθύτερες αιτίες που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κατάσταση που όλοι βιώνουμε χωρίς να φταίμε».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του Δήμου που οι περιστάσεις απαιτούν όλο και περισσότερη προσπάθεια, ώστε να στηριχθούν όσοι πιο πολλοί από τους συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε ανάγκη, επίσης ανέφερε: “Ο ρόλος των συλλόγων είναι πολύτιμος αυτή την χρονική περίοδο περισσότερο από ποτέ, ώστε να κρατούν ζωντανά όλα τα πολιτισμικά μας στοιχεία που όλοι χρειαζόμαστε για να παίρνουμε δύναμη αλλά και για να κρατάει η νέα γενιά δυνατά τους δεσμούς με τις ρίζες του τόπου μας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κων/νος Μανιάτης, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Αττ. Δημήτρης Μπούκης, Γιώργος Βλαντής και Στέφανος Λεζγής, οι Αντιδήμαρχοι Ν. Ιωνίας Φώτης Τσομπάνογλου και Γιάννης Κολμανιώτης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο, ανθρώπινη πόλη» Νίκος Μπάμπαλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πασχάλης Γονατάς, η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στ. Καζαντζίδη Μαίρη Αρώνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Βαγγέλης Νικολάου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσσηνίων Δημήτρης Λυμπερόπουλος.

Ένωση Ποντίων Ν. Ιωνίας & Ηρακλείου "Η Ρωμανία"
Δείτε τα στοιχεία της Ένωσης

Gallery