31 Ιανουάριος 2013, 10:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Αλεξανδρούπολη - Αγία Πετρούπολη με απευθείας πτήση

  • Τουρκία: Κατασχέθηκε ύποπτο φορτίο αεροσκάφους

Λεπτομέρειες απομένουν για την οριστικοποίηση της αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με την Αγία Πετρούπολη.

Η πτήση έχει ήδη συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων γνωστής αεροπορικής εταιρείας και εφόσον υπάρξει ζήτηση από πλευράς του επιβατικού κοινού το δρομολόγιο θα αρχίσει να διεξάγεται με ημερομηνία έναρξης το τέλος Μαΐου 2013.

Μάλιστα η εν λόγω σύνδεση μπορεί να αποτελέσει έναυσμα και για περαιτέρω προορισμούς στο άμεσο μέλλον.

Αποτελεί πάγια τακτική των αεροπορικών εταιρειών παγκοσμίως πριν την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής να συμπεριλαμβάνουν στα ηλεκτρονικά τους συστήματα τις πτήσεις που θεωρούν πως θα έχουν ανταπόκριση και επιτυχία.

Μ’ αυτό το σκεπτικό εδώ και λίγες μέρες μπορεί ο επιβάτης να κλείσει ηλεκτρονικά εισιτήριο για το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη με πολύ μικρό ποσοστό ματαίωσης.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Ζαντανίδη Προϊστάμενο του Τμήματος Εναέριας Κυκλοφορίας του Αερολιμένα «Δημόκριτος», εφόσον υπάρξει ζήτηση και ανταπόκριση από το επιβατικό κοινό η πρώτη πτήση Αλεξανδρούπολη - Αγία Πετρούπολη και αντίστροφα θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαΐου του 2013, με εισιτήρια να διατίθενται σε αρκετά λογικές τιμές.

Οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιζητούν υψηλές κρατήσεις και πληρότητα για να διεξάγουν πτήση. Εφόσον επιτευχθεί ένα ποσοστό κρατήσεων της τάξης του 65% με 70% η σύνδεση Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη θα προχωρήσει με ασφάλεια, ενώ θα αποτελέσει πιθανότατα το έναυσμα για περισσότερες συνδέσεις με το εσωτερικό και το εξωτερικό.

Στην επιτυχία του συνολικού εγχειρήματος είναι παραπάνω από απαραίτητη και επιθυμητή η στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και της ευρύτερης κοινωνίας ώστε να ευοδωθούν πλήρως οι προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αεροπορικών εταιρειών.

Πηγή: elthraki.gr