31 Ιανουάριος 2013, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Μαλλιοτραβήγματα: Το νέο σήριαλ της Βουλής

  • Μαλλιοτραβήγματα: Το νέο σήριαλ της Βουλής

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται μετά τα “Μαλλιοτραβήγματα” στη Βουλή μεταξύ της βουλευτού της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη και της συναδέλφου της, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή. 

Η κ. Ραχήλ Μακρή έκανε δήλωσεις στο περιστύλιο της Βουλής:

"Δεν ζητώ συγγνώμη από την κ. Βούλτεψη καθώς δεν υπάρχει θέμα συγνώμης. Το θέμα το χρησιμοποιεί επικοινωνιακά η κ. Βούλτεψη και διαρρέει στον Τύπο ότι δεν έχω σεβασμό απέναντι στον πατέρα της. Θέλω να πω ότι η ίδια δεν έχει σεβασμό απέναντι στον πατέρα της, καθώς ο πατέρας της ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος φυλακίστηκε και είχε την δράση που είχε στην χούντα.

Γι' αυτό λοιπόν της είπα να θυμάται τον πατέρα της όταν έρχεται μέσα στην Βουλή και υπογράφει την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας όπως έγινε χθες με το Μνημόνιο το κατάπτυστο για τα δάση όπως έγινε με την τουρκική δημοκρατία και να υποστηρίζει ως συνήγορος πραξικοπηματικές πράξεις μέσα στο κοινοβούλιο."

Πικραμένη και απογοητευμένη εμφανίστηκε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη μετά τα όσα διαδραματίσθηκαν το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή με την βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή να χρησιμοποιεί υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τον αποθανόντα πατέρα της, Γιάννη Βούλτεψη.

«Το μόνο που θελω να πω είναι ότι τελικά στο κοινοβούλιο προφανώς έχουν έρθει άνθρωποι που δεν έχουν την αίσθηση που βρίσκονται», είπε η κυρία Βούλτεψη μιλώντας στον Σκάι.

«Χρησιμοποιούν πολύ κακή γλώσσα πολύ επιθετική γλώσσα, μια αγοραία γλώσσα. Σίγουρα άνθρωποι που χρησιμοποιούν αυτή την γλώσσα και θίγουν την μνήμη νεκρών δεν μπορούν να επιλύσουν προβλήματα της χώρας. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή χρησιμοποιούν αυτή την γλώσσα για να δείξουν σε αυτούς που τους ψήφισαν ότι είναι εκεί για να ικανοποιείται το δημόσιο αίσθημα. Ότι να πηγαμε εκεί μέσα και τους βρίζουμε και σας εκπροσωπούμε σωστά.

Θέλουν να μεταφέρουν τα πιο ταπεινά ένστικτα εντός και εκτός Βουλής», κατέληξε.

Χθες, ακούστηκε σε όλο το κοινοβούλιο ο άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή. Όλα ξεκίνησαν στην Ολομέλεια, όταν το προεδρείο δεν έδωσε το λόγο στο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.

Η κυρία Μακρή πήρε το μέρος του ενώ η κυρία Βούλτεψη τάχθηκε υπέρ του προεδρείου. Και τα αίματα άναψαν! Την ώρα που οι δύο γυναίκες έβγαιναν απο την αίθουσα, η κυρία Μακρή είπε στη συνάδελφό της «ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας σου» για να πάρει την απάντηση «δεν θα μου πεις, ρε τσόκαρο, ποιος ήταν ο πατέρας μου».

"Παραπέμπω στην ιστορική φράση του Γεωργίου Παπανδρέου: "ποιος το είπε αυτό; α, δεν έχει καμία σημασία", ήταν το σχόλιο της κ. Βούλτεψη.

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη σε όλο το κοινοβούλιο ακούστηκε ο άγριος καυγάς που ξέσπασε ανάμεσα στη βουλευτή της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη και τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Όλα ξεκίνησαν στην Ολομέλεια, όταν το προεδρείο δεν έδωσε το λόγο στο βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Η κυρία Μακρή πήρε το μέρος του ενώ η κα Βούλτεψη τάχθηκε υπέρ του προεδρείου. Και τα αίματα άναψαν!

Την ώρα που οι δύο γυναίκες έβγαιναν απο την αίθουσα, η κυρία Μακρή είπε στη συνάδελφό της: “ξέρουμε ποιος ήταν ο πατέρας σου” για να πάρει την απάντηση “δεν θα μου πεις, ρε τσόκαρο, ποιος ήταν ο πατέρας μου”.

Η συνέχεια “παίχτηκε” στους διαδρόμους με τις δύο γυναίκες να φωνάζουν ασταμάτητα. Οπως ήταν φυσικό υπάλληλοι και δημοσιογράφοι βγήκαν απο τα γραφεία τους για να δουν τι συμβαίνει.

Αναγνωστάκης και Ξηροτύρη τάχθηκαν με το μέρος της κυρίας Βούλτεψη χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες τέτοιες αναφορές σε γονείς βουλευτών. Η κα Βούλτεψη παραπονέθηκε έντονα στον Τέρενς Κουίκ, ο οποίος της απάντησε: “δεν έχω να πω τίποτα για τον πατέρα σου, ήταν δάσκαλός μου”.

Συνάδελφοι βουλευτές έτρεξαν πίσω από την κ. Μακρή λέγοντάς της να ζητήσει συγνώμη, αλλά εκείνη ήταν αμετανόητη.