31 Ιανουάριος 2013, 08:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Ο καιρός σήμερα

  • Με τι καιρό θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Μακεδονία

Ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, σήμερα Πέμπτη 31/01, μετά το μεσημέρι ο καιρός θα αλλάξει καθώς θα υπάρξει μια διαταραχή από τα βόρεια.

Αναλυτικά:

Αττική
Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πολύ πρωϊνές ώρες. Κι ενώ ο ήλιος θα καταφέρει και σήμερα να επιβληθεί στον Αττικό ουρανό (οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες όσο πιο βόρεια στο νομό), μετά το μεσημέρι θα μας επηρεάσει μία διαταραχή από τα βόρεια, με αποτέλεσμα να συννεφιάσει γρήγορα και ως τις απογευματινές και βραδινές ώρες είναι πιθανό να δώσουν πρόσκαιρη ασθενή βροχή ή ψιχάλα, κυρίως προς τα βορειο-ανατολικά του νομού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-δυτικές κυρίως διευθύνσεις 2-4Βf (υγρασία 35-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 5-16 ή και 17οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οC χαμηλότερα.


Υπόλοιπη Ελλάδα
Η πρόσκαιρη διαταραχή θα επηρεάσει, εκτός των ανατολικών τμημάτων της Στερεάς, τη βόρεια και βορειο-ανατολική χώρα (και Θράκη), καθώς και τα νησιά του ΒΑ.Αιγαίου, με παροδικές βροχές που δεν θα μας απασχολήσουν και ιδιαίτερα, αφού γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο, όμως τις πρωϊνές και βραδινές ώρες θα έχει αρκετό κρύο (-6 έως 18οC).

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr