31 Ιανουάριος 2013, 08:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:10

Κοπή πίτας με παιδικά χαμόγελα στον Σύλλογο Ποντίων Κατερίνης

  • Κοπή πίτας με παιδικά χαμόγελα στον Σύλλογο Ποντίων Κατερίνης

Ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά» έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 με πολλά παιδικά χαμόγελα να γεμίζουν με αισιοδοξία τη νέα χρονιά.

Την πίτα του έκοψε ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» παρουσία εκατοντάδων μελών, φίλων, γονέων, χορωδών, χορευτών και παιδιών των τμημάτων του, οι οποίοι κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της πολιτιστικής του στέγης. Την πίτα του συλλόγου ευλόγησε ο πατήρ Σταύρος, Ιερέας του Ιερού Ναού Αγ. Σάββα.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Άρης Κασιμίδης ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και προκοπή αναφερόμενος ταυτόχρονα στις πλούσιες δραστηριότητες του συλλόγου αλλά και στην μεγάλη σημασία που έχει στις μέρες η συμμετοχή τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων στις δραστηριότητες των συλλόγων. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο προσεχές μέλλον, την Καθαρά Δευτέρα στις 18 Μαρτίου όπου όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο σύλλογο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και την ημέρα αιμοδοσίας στις 29 Μαρτίου 2013 που τόσο σημαντική είναι για τον συνάνθρωπο και την κοινωνία.

Το τυχερό φλουρί που αντιστοιχούσε σε βιβλία του Ποντιακού Ελληνισμού, κέρδισε το μέλος και χορευτής του συλλόγου Παναγιώτης Ορφανίδης .

Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν παραδοσιακά Ποντιακά τραγούδια από την χορωδία του συλλόγου υπό την καθοδήγηση του χοράρχη κ. Τοπαλίδη Γιάννη, ενώ στη συνέχεια ο μικρός Παναγιώτης Παπαδόπουλος «έκλεψε» την παράσταση ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους αφού έπαιξε λύρα και τραγούδησε με μεγάλη άνεση. Την εκδήλωση έκλεισαν δύο από τα μικρά χορευτικά τμήματα του συλλόγου χορεύοντας, πολλά από αυτά για πρώτη φορά μπροστά σε κοινό παίρνοντας έτσι «το βάφτισμα του πυρός» και αποσπώντας το θερμότατο χειροκρότημα του κοινού με την υποστήριξη της χοροδιδασκάλας τους Ελευθερίας Ελευθεριάδου και της συνοδείας των μουσικών Άρη Αμοιρίδη και Τάσου Ιμιρτζίδη.

Αμέσως μετά μοιράστηκαν δώρα σε όλα τα παιδιά του συλλόγου καθώς οι παρευρισκόμενοι αντάλλασαν ευχές μεταξύ τους αλλά και με τα μέλη του Δ.Σ. της  «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ»
Την εκδήλωση του συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του συλλόγου «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», το Δ.Σ. του αδελφοποιημένου συλλόγου των Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», ο γραμματέας του συλλόγου προσκυνητών Αγ. Όρους «Παναγία η Πορταίτισσα» καθώς και πλήθος κόσμου.

Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά»
Δείτε τα στοιχεία του Συλλόγου