30 Ιανουάριος 2013, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:11

Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας

  • Κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας

Κατάληψη στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, στην οδό Σταδίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση, έκαναν 40 περίπου μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της παράταξης,  γραμματέα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργο Πέρρο.

Στο γραφείο βρίσκεται και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. Στον ίδιο όροφο με τους διαδηλωτές βρίσκεται και ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταληψίες μπήκαν αιφνιδιαστικά στο κτίριο, ενώ πέρασαν από την είσοδο τμηματικά χωρίς να έχει προηγηθεί πορεία ή άλλη προειδοποίηση.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ, βρίσκονται στους διαδρόμους του ορόφου φωνάζοντας συνθήματα και ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, για τον οποίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν βρίσκεται ή όχι στο γραφείο του. Στο γραφείο

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και ειδικότερα για τη χθεσινή αναφορά του κ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».