30 Ιανουάριος 2013, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2015, 12:57

Κοτόπουλο με πλουγούρ’ και πασκιτάν

  • Κοτόπουλο με πλουγούρ’ και πασκιτάν

Το κοτόπουλο με πλουγούρ’ (πλιγούρι) και πασκιτάν (στραγγιστό γιαούρτι), είναι μια νοστιμότατη ποντιακή συνταγή και πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της.

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο
  • 2 φλ. πλιγούρι
  • ½ κιλό πασκιτάν
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  2. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες και το ροδίζουμε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο.
  3. Ρίχνουμε και το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το φαγητό.
  4. Αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει τα υγρά.
  5. Σερβίρουμε και περιχύνουμε με το πασκιτάν, το οποίο αραιώνουμε με λίγο νερό.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr