30 Ιανουάριος 2013, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:11

Διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις

  • Οι μαζικότερες κινητοποιήσεις σ' όλη την Ελλάδα

Με απεργιακές κινητοποιήσεις μας αποχαιρετά ο Ιανουάριος, αφού εκτός από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα απεργήσουν και αρκετοί κλάδοι εργαζομένων.

Νοσοκομειακοί γιατροί
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Την ίδια ώρα σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Στάση εργασίας στο Δημόσιο από την ΑΔΕΔΥ
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ με στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Σε 24ωρη απεργία η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαμαρτυρόμενη για την πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό και σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους στα μέσα μεταφοράς έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.

48 ώρες τα πλοία θα μείνουν στα λιμάνια
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ξεκινά από αύριο 48ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις των ναυτεργατών.

Στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ.Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου..

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξάωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου θα κάνουν νέα γενική συνέλευση στις 11.00, όπου θα αξιολογηθεί η αντιμετώπιση των αιτημάτων τους και θα αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ακινητοποιημένα θα μείνουν τα λεωφορεία, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, και δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό στο τμήμα από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο.