30 Ιανουάριος 2013, 08:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:11

Ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο για Τετάρτη και Πέμπτη

  • Καύσωνας: Έρχονται και πάλι 40άρια – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ο ήλιος θα παίζει κρυφτό με τα σύννεφα στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη. Ασθενείς βροχές και κρύο στην Τραπεζούντα.

Πρόγνωση καιρού Αττικής

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/1
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, που θα είναι ελαφρώς πιο αυξημένες στα βόρεια και βόρειο-ανατολικά του νομού. Τις πρωίνές ώρες πάντως θα κάνει αρκετό κρύο. Ο ήλιος στη διάρκεια της ημέρας θα κάνει περηφανή παρουσία στον ουρανό του λεκανοπεδίου, αλλά από το απόγευμα και ως αργά το βράδυ θα επανακάμψουν τα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς βόρειοι βορειο-δυτικοί (2Bf), η υγρασία θα παίζει ανάμεσα από 25-80%, ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 5-14οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οC χαμηλότερη.

ΠΕΜΠΤΗ 31/1
Αρχικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις τις πολύ πρωϊνές ώρες. Κι ενώ ο ήλιος θα καταφέρει και σήμερα να επιβληθεί στον Αττικό ουρανό (οι νεφώσεις θα είναι πιο αυξημένες όσο πιο βόρεια στο νομό), μετά το μεσημέρι θα μας επηρεάσει μία διαταραχή από τα βόρεια, με αποτέλεσμα να συννεφιάσει γρήγορα και ως τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα δώσουν βροχή πρόσκαιρα (πιθανόν) και ισχυρή. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-δυτικές κυρίως διευθύνσεις 2-4Βf (υγρασία 35-75%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 5-16 ή και 17οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι 2-3οC χαμηλότερα.

Υπόλοιπη Ελλάδα
Οσον αφορά την Τετάρτη νεφώσεις, ηλιοφάνεια, κρύο και παγετός τις πρωϊνές ώρες σε μέρος των ηπειρωτικών από κεντρική Ελλάδα και βορειότερα (οι ελάχιστες σε πτώση και οι μέγιστες σε μικρή άνοδο), ενώ την Πέμπτη η πρόσκαιρη διαταραχή θα επηρεάσει (εκτός των ανατολικών τμημάτων της Στερεάς) δυτική, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και μέρος της κεντρικής Ελλάδος με βροχές ή και καταιγίδες, που δεν θα κρατήσουν όμως χρονικά πολύ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα μικρή άνοδο, όμως τις πρωϊνές και βραδινές ώρες θα έχει αρκετό κρύο (-5 έως 18οC).

Το διήμερο 30-31/1 στην Τραπεζούντα
Νεφώσεις, με γενικά ασθενείς βροχές και κρύο θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού και τις δύο ημέρες στην καρδιά του Πόντου. Οι άνεμοι θα πνέουν τη μια μέρα από ΔΝΔ διευθύνσεις έως μέτριοι, ενώ την άλλη μέρα βοριάδες γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία δεν θα έχει αλλαγές και τις δύο ημέρες και θα κυμανθεί στην Τραπεζούντα από 5-7 ή και 8οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr