29 Ιανουάριος 2013, 07:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:11

Έρευνα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

  • Παράταση της ευνοϊκής ρύθμισης για τον έλεγχο οχημάτων στα ΚΤΕΟ 4

Έρευνα στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ ξεκινούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Αφορμή για την παρέμβασή τους στάθηκαν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, δεν αποδίδονται έσοδα από τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ στο δημόσιο από τους ελέγχους που διενεργούνται στα οχήματα.

Στόχος της προκαταρκτικής έρευνας που θα διενεργήσουν οι οικονομικοί εισαγγελείς είναι να εξακριβωθεί εάν ευσταθούν οι αιτιάσεις για παρακράτηση του 10% το οποίο αν και εισπράττουν από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων που ελέγχουν, δεν το αποδίδουν στα δημόσια ταμεία, ως όφειλαν.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη, οι υπεύθυνοι ορισμένων εκ των ιδιωτικών ΚΤΕΟ δεν καταβάλλουν στο δημόσιο ούτε και τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται στους κατόχους των αυτοκινήτων, μετά την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας τεχνικού ελέγχου.

Αν και υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις, ο πρόεδρος των ιδιωτικών ΚΤΕΟ Αττικής, Κ. Βήκας, μιλώντας στη zougla.gr ανέφερ πως δεν είναι τυχαία αυτή η εξέλιξη και θεωρεί πως σχετίζεται με την πρόσφατη αναστολή της λειτουργίας των ΚΤΕΟ του δημοσίου.

Λουκέτο σε 58 δημόσια ΚΤΕΟ

Από τις αρχές του νέου έτους και πιο συγκεκριμένα από τις 4 Ιανουαρίου, το υπουργείο Μεταφορών απαγόρεψε σε 58 δημόσια ΚΤΕΟ να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους σε οχήματα και να εκδίδουν δελτία.

Βάσει νόμου, όλα τα δημόσια ΚΤΕΟ έπρεπε μέχρι τις 3 Ιανουαρίου να έχουν λάβει όλες τις πιστοποιήσεις προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν. Τα περισσότερα εξ αυτών όμως, δεν μπόρεσαν να λάβουν τις απαραίτητες εγκρίσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους.

Εξαίρεση αποτελούν τα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τα οποία και έγιναν τα πρώτα στη χώρα, που συνεχίζουν κανονικά τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων και την έκδοση τεχνικού ελέγχου μετά τη σύνδεσή τους ηλεκτρονικά με το Υπουργείο.

Πηγή: zougla.gr