28 Ιανουάριος 2013, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:11

Ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα στο Πάπιγκο

  • Ορειβάτης έπεσε σε χαράδρα στο Πάπιγκο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση για την διάσωση ενός 30χρονου ορειβάτη που έπεσε στη βάθους 450 μέτρων χαράδρα της Νταβάλιστας στην περιοχή του Παπίγκου και έχει εγκλωβιστεί.

Για τον εντοπισμό του επιστρατεύτηκε ελικόπτερο super puma, για την εκμίσθωση του οποίου η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου ενέκρινε κονδύλι ύψους 30.000 ευρώ!

Ο άτυχος ορειβάτης έπεσε στη χαράδρα λίγο πριν την κορυφή Λάπατος (2251 m) μπροστά στα μάτια δυο φίλων του, που επικοινώνησαν με τις αρχές με τα κινητά τους τηλέφωνα και κατεύθυναν τις έρευνες καθώς είχαν οπτική επαφή με το σημείο όπου είδαν τον 30χρονο να πέφτει. Ωστόσο, ούτε αυτοί έχουν πλέον μπαταρία στα κινητά με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην επικοινωνία μαζί τους, ούτε η ομίχλη επιτρέπει τις έρευνες από αέρος.

Έτσι, το super puma θα κατεβάσει μέσα στην χαράδρα την ομάδα διάσωσης της ΕΜΑΚ που θα επιχειρήσει να βρει τον ορειβάτη από εδάφους. Το σημείο όπου έπεσε ο άτυχος άνδρας θεωρείται ιδιαίτερα δύσβατο και απόκρημνο και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την ανάσυρσή του.

Πηγή: defencenet.gr