28 Ιανουάριος 2013, 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Βελτιώνεται ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

  • Βελτιώνεται ο καιρός σε Ελλάδα και Πόντο

Βελτιώνεται ο καιρός στην Ελλάδα και τον Πόντο...στην προοπτική άνοδος θερμοκρασίας και Αλκυονίδες και στο...βάθος πιθανή δυναμική επιστροφή του ψύχους!!!

Αναλυτική πρόγνωση καιρού για το διήμερο 28-29/1 και προοπτική ως το τέλος της εβδομάδας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/1.
Λίγες γενικά νεφώσεις πάνω από το λεκανοπέδιο (πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να αυξηθούν κάπως, αν και πρέπει να πούμε ότι στα ΒΑ του νομού θα είναι πιο πυκνές), αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, καθώς και κρύο κυρίως τις πρωϊνές ώρες, θα είναι τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της καιρικής κουζίνας για την Αττική σήμερα. Προς αργά το απόγευμα και ως τις βραδινές ώρες, πιθανότατα οι νεφώσεις θα αυξηθούν γενικότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ και ΝΔ διευθύνσεις 2-3Bf (η υγρασία από 65-85%), ενώ η θερμοκρασία στα πιο κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 6-12 ή και 13οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-3οC χαμηλότερη.

ΤΡΙΤΗ 29/1
Αυξημένες νεφώσεις σήμερα στον Αττικό ουρανό, με μικρά ενδιάμεσα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σταδιακά και ως τα μισά της ημέρας (ίσως και λίγο μετά), ενδέχεται να πυκνώσουν τοπικά οι νεφώσεις και να δώσουν παροδικά ψιχάλες ή ασθενή βροχή (πιθανότητα 60%). Οσο θα προχωράμε χρονικά, ο καιρός θα σημειώνει αρκετά ανοίγματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειο-ανατολικές διευθύνσεις 2-4Bf (η υγρασία 55-90%), ενώ η θερμοκρασία στα κεντρικά τμήματα της Αθήνας θα κυμανθεί από 5-12οC, όμως στα ευρύτερα βόρεια προάστια θα είναι κατά μέσο όρο 2-3οC χαμηλότερη

Προοπιτκή στην Αττική
Σταδιακά καλοκαιρία με άνοδο της θερμοκρασίας, κυρίως από Πέμπτη ως και το Σ/Κ, με ασθενείς γενικά νοτιάδες και πιθανές ομίχλες σε τοπικό επίπεδο. Από τις αρχές έως μέσα της επόμενης εβδομάδος (4-6/2), διαγράφονται οι πιθανότητες για κατεβασιά ψύχους στη χώρα μας, που σταδιακά θα δούμε πόσο θα μας επηρεάσει.

Στη νέα εβδομάδα και ως την Τετάρτη 30/1, θα έχουμε γενικά νεφελώδη καιρό με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών και κρύο. Ακολούθως και ως τις 3/2 περίπου θα έχουμε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας με αλκυονιδικές ημέρες, ενώ κοντά στις 4/2 και μετά ανοίγεται ένα διάστημα στο οποίο μπορεί να σημειωθεί ψυχρή εισβολή, πιθανόν και πολύ σημαντική, μιας και φαίνεται αποδυνάμωση των Ατλαντικών χαμηλών, ενίσχυση του Αζορικού αντικυκλώνα και ευκολότερη δίοδος των ψυχρότερων αερίων μαζών από την Αρκτική νοτιότερα. Ο χειμώνας αν και δεν σταματάει τα παιχνιδίσματά του, αναμένεται να εμφανιστεί περισσότερο σκληρός και κρύος στον επόμενο μήνα.

Υπόλοιπη Ελλάδα 28-29/1
Το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη στην Ελλάδα, θα έχουμε παντού βελτιωμένο καιρό, με τοπικές νεφώσεις (τα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε Εύβοια και Kρήτη και θα είναι σύντομα και ασθενή, με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ίσως και ημιορεινά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα), παγετό τις πρωϊνές ώρες και γενικά χαμηλές θερμοκρασίες από βορρά προς νότο (-4 έως 15οC).

Ο καιρός στην Τραπεζούντα 28-29/1.
Και τις δύο ημέρες θα υπάρξουν αρκετές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής, αλλά και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν έως λίγο μέτριοι ΑΒΑ, με τη θερμοκρασία από 9-13οC, ενώ την Τρίτη ΔΒΔ μέτριοι, με τη θερμοκρασία σε πτώση, από 4-10οC.

Κώστας Αλεξανδρής
Ερασιτέχνης Μετεωρολόγος - Καιρικός ερευνητής

Pontos-News.Gr