28 Ιανουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Βραζιλία: 245 νεκροί από φωτιά σε club

  • Νταλίκα τυλίχθηκε στις φλόγες στην λεωφόρο Κηφισού

Φωτιά που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου, από επίδειξη με πυροτεχνήματα την ώρα που εμφανιζόταν επί σκηνής συγκρότημα για να ξεκινήσει τη συναυλία του, είχε ως αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 245 άτομα, σε club στην πόλη Santa Maria στη Βραζιλία.

Σύμφωνα με το Reuters, πηγές της αστυνομίας εκφράζουν φόβους ότι οι νεκροί μπορεί να ξεπεράσουν τους 250.

Το υλικό για την ηχομόνωση του κτιρίου έπιασε φωτιά και ο καπνός "έπνιξε" τα θύματα που βρίσκονταν σε κατάσταση μέθης.

Την ώρα του ατυχήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Estado de S.Paulo, στο μαγαζί "Kiss Nightclub", βρίσκονταν συνωστισμένα πάνω από 2.000 άτομα, οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το club, παραμένει απομονωμένη καθώς οι έρευνες συνεχίζονται. Πάνω από 200 άτομα έχουν μεταφερθεί με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα στο τοπικό νοσοκομείο. 8 από αυτούς, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία ακόμα κάνει καταμέτρηση των νεκρών, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση εντός της ημέρας. Οι Αρχές ανακοίνωσαν πάντως πως το μαγαζί έχει ως μέγιστη χωρητικότητα τα 1.200 άτομα, ενώ την ώρα του ατυχήματος, στον κύριο χώρο του βρίσκονταν πάνω από 2.000, κάτι που έκανε την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

"Οι πυροσβέστες κάνουν ότι μπορούν και αναζητούν άλλα θύματα. Δεν μπορούμε να καθορίσουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους πέθαναν από ασφυξία. Πανικοβλήθηκαν και ποδοπάτησαν ο ένας τον άλλον. Ένας σημαντικός παράγοντας ήταν η ασφυξία. Από το φελιζόλ που καιγόταν, δημιουργεί ένα τοξικό σύννεφο καπνού", ανέφερε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Guido de Melo.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Κυβερνήτης του Porto Alegre, Tarso Genro στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η πρόεδρος Ρουσέφ επιστρέφει εσπευσμένα στη χώρα της ύστερα από την πυρκαγιά σε κλαμπ με 245 νεκρούς

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, η οποία συμμετέχει στη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ και της Κοινότητας Χωρών Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής (CELAC), που διεξάγεται στο Σαντιάγο της Χιλής, επιστρέφει εσπευσμένα στη Βραζιλία ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κλαμπ της πόλης Σάντα Μαρία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 245 ανθρώπους.

Η Ρουσέφ θα συμμετείχε στις εργασίες της διάσκεψης κορυφής αύριο Δευτέρα.

Πηγή: news247.gr