26 Ιανουάριος 2013, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Παρά Πέντε

  • Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Παρά Πέντε

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε χθες από τη ζωή η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η σούπερ γιαγιά του "Παρά Πέντε". Νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.

Γεννήθηκε στο Γαλάτσι το 1931 και αποτέτελεσε μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου. Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της. Στην τηλεόραση, πέρα από το «Στο Παρά Πέντε» εμφανίστηκε σε σειρές όπως «Αναστασία», «Προδοσία», «Σαν αδελφές»,Alma libre» και «Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς», καθώς τις «Σαββατογεννημένες».

Το «Παρά Πέντε» ήταν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, η σύντροφος της Θεοπούλας στις περιπέτειες.

Είχε συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας".