26 Ιανουάριος 2013, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Οκτώβριος 2014, 17:21

Χαψοτήγανο

  • Χαψοτήγανο

Το χαψί (ο γαύρος) είναι ένα μικρό ψάρι που υπήρχε σε αφθονία στον Εύξεινο Πόντο και αποτελούσε αγαπημένη τροφή των Ποντίων.

ΥΛΙΚΑ
  • ½ κιλό χαψία (γαύρο)
  • 3 αυγά
  • 3 κ. σ. αλεύρι (κατά προτίμηση καλαμποκάλευρο)
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα (χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο γιατί είναι πιο υγιεινό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι, αλατοπίπερο, και μαϊντανό.
  2. Παίρνουμε τα καθαρισμένα ψάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το λάδι που έχει κάψει.
  3. Πάνω στα ψάρια, που έχουν μισοτηγανιστεί ρίχνουμε και το μίγμα των αυγών.
  4. Αν δεν χωράνε στο τηγάνι όλα τα ψάρια, μοιράζουμε ανάλογα ψάρια με μίγμα αυγών.
  5. Ψήνουμε όπως ακριβώς την ομελέτα και από τις δύο πλευρές.
  6. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται με ποντιακή λαχανοσαλάτα.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr