25 Ιανουάριος 2013, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Βίντεο: Ο Κασιδιάρης στη Βουλή καταγγέλει τα ενεχυροδανειστήρια

  • Άγριος καβγάς Κασιδιάρη - Γεωργιάδη στη βουλή

Πολύ σοβαρές καταγγελίες του Ηλία Κασιδιάρη για τα ενεχυροδανειστήρια. Κυκλώματα που αγοράζουν χρυσό ακολουθούν το ΔΝΤ σαν τα κοράκια.

Ο βουλευτής της Χ.Α Ηλίας Κασιδιάρης στην επίκαιρη ερώτηση του αναφέρθηκε στα κυκλώματα παράνομης εμπορίας τιμαλφών που εξάγουν τον χρυσό των Ελληνικών οικογενειών στο εξωτερικό. Παρατηρείται μια αύξηση 85% στα ενεχυροδανειστήρια εμπορίας και αγοράς χρυσού λόγω της οικονομικής κρίσης.

Τα εν λόγω όμως καταστήματα προβαίνουν σε παράνομη εμπορία χρυσού, ενώ ο τελικός προορισμός αυτών των κερδών είναι το εξωτερικό. Αυτά τα κέρδη είναι παράνομα σε μεγάλο ποσοστό εις βάρος του Ελληνικού δημοσίου και των Ελλήνων που χάνουν τις περιουσίες τους.

Βάσει στοιχείων του ΣΔΟΕ το 85% αυτών των καταστημάτων δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν τιμολόγια, πράξεις που τα καθιστούν εντελώς παράνομα και αυθαίρετα.

Τέλος, κατήγγειλε τις τεράστιες απώλειες εσόδων για το δημόσιο αλλά και την καταλήστευση των συμπολιτών μας που βρίσκονται στη δεινή θέση να εξαργυρώνουν την περιουσία τους.

Πηγή: eglimatikotita.gr