25 Ιανουάριος 2013, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Ένα μουσικό ταξίδι στην Μικρά Ασία από τους Μικρασιάτες Σερρών

  • Ένα μουσικό ταξίδι στην Μικρά Ασία από τους Μικρασιάτες Σερρών

Η Αδελφότητα Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος» ταξίδεψε τον κόσμο που παρευρέθηκε στην εκδηλώση της, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, στην Μικρά Ασία. Μια εκδήλωση που τα είχε όλα μουσική και πολύ χορό.

Πετυχημένη η εκδήλωση του ετήσιου χορού της Αδελφότητας Μικρασιατών Νομού Σερρών «Ο Άγιος Πολύκαρπος», όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος. Φίλοι και μέλη της Αδελφότητας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. της Αδελφότητας και τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη ετήσια γιορτινή εκδήλωση, στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Elpida Resort & Spa», στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες , το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2013 .

Στην κατάμεστη αίθουσα από φίλους και μέλη της Αδελφότητας χαιρετισμό προς τους παρευρισκομένους απηύθυνε ο πρόεδρος Σωκράτης Κοτζάογλου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους που τίμησαν την εκδήλωση -μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Αντώνης Οραήλογλου και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης κ. Πετρίδης -καθώς επίσης και τους χορηγούς. Ο κ. Κοτζάογλου κάλεσε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Οραήλογλου να απευθύνει χαιρετισμό .Στην συνέχεια παρουσίασε την δασκάλα των χορευτικών τμημάτων κ. Μπίμπη Στέλλα και ακολούθως εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, παιδικό και παραστάσεων,τα οποία παρουσίασαν χορούς των αλησμόνητων πατρίδων.

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Σωκράτης Κοτζάογλου κάνοντας δηλώσεις στη « Σ» αναφέρθηκε στην εκδήλωση και τόνισε «Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Σερρών πραγματοποιεί τον ετήσιο χορό της σε μια καταπληκτική αίθουσα, όπως και πέρσι έτσι και φέτος καταφέραμε και γεμίσαμε την αίθουσα. Ο κόσμος αγαπάει την Αδελφότητα και συμμετέχει. Θα εμφανιστούν τα μικρά χορευτικά μας και το τμήμα παραστάσεων και θα όλοι μαζί θα αναπολήσουμε στιγμές από τις αλησμόνητες πατρίδες. Σήμερα είναι μεγάλη μας τιμή που παρευρίσκονται στην εκδήλωσή μας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Συλλόγων Ελλάδος και ο πρόεδρος της Αδελφότητας Προκοπιέων Μακεδονίας Θράκης. Όλοι μαζί αδελφωμένοι οι Μικρασιάτες και οι φίλοι μας γιορτάζουμετο 2013 με όρεξη αγάπη, αλληλεγγύη και πιστεύω ότι θα είναι δημιουργική χρονιά όπως και οι υπόλοιπες».

Ο κ. Οραήλογλου αναφερόμενος στην παρουσίαστην εκδήλωση, δήλωσε « Οι χοροί γίνονται για αν έρχονται κοντά τα μέλη, να ανταλλάσουν ευχές. Ωστόσο ο ρόλος της Ομοσπονδίας είναι τελείως διαφορετικός. Βεβαίως και παριστάμεθα για να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στους συλλόγους αλλά ο ρόλος μας είναι άλλος, είναι να λύνουμε τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον προσφυγικό ελληνισμό» και αναφέρθηκε στους στόχους της Ομοσπονδίας που είναι η εξασφάλιση των γραφείων στην Αθήνα κάτι που επετεύχθηκαι δεύτερος στόχος είναι τοΤΑΜΠΑΠ, το Ταμείο της ανταλλάξιμης περιουσίας των προσφύγων, το οποίο καταργήθηκε το 1998 και που ζητά η Ομοσπονδία την επαναλειτουργία του.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Αδελφότητας το μεγάλο στοίχημα για την Αδελφότητα κάθε χρονιά είναι η έκδοση της Μικρασιατικής Σπίθας, του πολιτιστικού περιοδικού της . Φέτος παρά την δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι έχει προσφερθεί χορηγός να αναλάβει την έκδοση του 18ου τεύχους της Μικρασιατικής Σπίθας, όπως τόνισε ο κ.Κοτζάογλου «Αυτό είναι πολύ ευχάριστο και ευχαριστούμε τον χορηγό μας, ο οποίος δεν θέλει να αναφέρουμε το όνομά του» Ο κ. Κοτζάογλου ευχαρίστησε επίσης τον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό για την στήριξη που παρέχει στην Αδελφότητα.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης ,ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός, o αντιδήμαρχος Στέργιος Γαλάνης , ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Σερρών Θεόδωρος Μηλίδης ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Σερρών Βασίλης Κατιρτζόγλου,ο πρόεδρος του TV Επιλογές Θόδωρος Ελιόγλου , η συνδιοκτήτρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας « Σημερινή των Σερρών» Δήμητρα Μετόκη , ο διευθυντής της Χορωδίας της Αδελφότητας Αρδανιώτης Δημήτριος , ο διευθυντής του Γυμνασίου Αχλαδοχωρίου Βασίλης Εμμανουηλίδης ,μέλη δ.σ. πολιτιστικών συμβουλίων του νομού και πολλά μέλη και φίλοι της Αδελφότητας Μικρασιατών νομού Σερρών.

Τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας φρόντισαν να περάσουν καλά όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Θυμήθηκαν τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας με το συγκρότημα των αδελφών Πασσόπουλου .Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα, ήταν ομολογουμένως μια ζεστή παραδοσιακή Μικρασιάτικη γιορτή που την χάρηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Δήμητρα Μετόκη

e-simerini.com