25 Ιανουάριος 2013, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:12

Ο Τσοχατζόπουλος μιλάει στην Αυτοψία μέσα από τις φυλακές

  • Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος
    (Φωτ. αρχείου)

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την εκπομπή  "Αυτοψία", όπου ο Άκης Τσοχατζόπουλος μίλησε στον Αντώνη Σρόιτερ μέσα από τις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο πρώην Υπουργός αναφέρθηκε στον νόμο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ, περί ευθύνης Υπουργών, στην προσωρινή του κράτηση, στη VIP πτέρυγα των φυλακών, στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά και στους δικαστές.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε:

"Ο κόσμος θέλει να βλέπει να γίνονται πράγματα ενάντια στους πολιτικούς, ενάντια σε όλες αυτές τις καταστάσεις. Η εικόνα του πολιτικού κόσμου είναι τραγική".

Στην ερώτηση αν θα έπρεπε πολιτικοί να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος, ο πρώην υπουργός δήλωσε: "Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν".

Για δικαιοσύνη χωρίς περιοριστικούς όρους, αλλά με διαφάνεια και εξουσία, ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει, χωρίς να υπάρχουν οι απαράδεκτες προφυλακίσεις, μίλησε ο κ. Τσοχατζόπουλος, τις όποιες χαρακτήρισε "έγκλημα".

Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, "Ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο, το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση".

Για την πτέρυγα VIP δήλωσε: "Η πτέρυγα VIP είναι καλαμπούρι. Είναι ψευδέστατο. Μέσα έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, υπάρχουν μέσα πάνω από 65-70 άτομα που διαβιώνουν όλοι μαζί".

Κεντρικό θέμα της εκπομπής ήταν η Βουλευτική Ασυλία και ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών.

137 χρόνια από την ψήφιση του πρώτου νόμου για τη βουλευτική ασυλία, δεν είναι λίγες οι υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, αλλά και συγκλονίσει την κοινή γνώμη, και έχουν προκαλέσει δημόσιες συζητήσεις για την άρση της.

Από απλές περιπτώσεις παραβίασης του ΚΟΚ μέχρι ξυλοδαρμούς, άσκοπους πυροβολισμούς και θανατηφόρα τροχαία. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει άρει τη βουλευτική ασυλία για κάποιους βουλευτές, προκειμένου να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως μένει αμέτοχο.


Χρήστος Δεμέτης

Πηγή: news247.gr