24 Ιανουάριος 2013, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Χαλάζι στον Πύργο, χιόνι στη δυτική Μακεδονία

  • Χαλάζι στον Πύργο, χιόνι στη δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία άρχισε να πλήττει την Ελλάδα από τα δυτικά. Στον Πύργο ρίχνει χαλάζι και στη δυτική Μακεδονία χιόνι.

Έντονη χαλαζόπτωση παρουσιάζεται αυτή την ώρα στον Πύργο. Το χαλάζι που πέφτει είναι σε μεγάλο μέγεθος και με μεγάλη πυκνότητα. Έντονες βροχοπτώσεις έχουμε αυτή την ώρα και στην περιοχή του Ηλειακού κάμπου.

Τα αυτοκίνητα στην Εθνική οδό Πατρών - Πύργου άλλα σταματούν σε κάποιο πάρκινγκ και άλλα συνεχίζουν με μικρές ταχύτητες και με φώτα αναμένα.

Στα «λευκά» ντύθηκαν πολλές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, καθώς χιονίζει από νωρίς στην Καστοριά, την Φλώρινα, τα Γρεβενά και την Πτολεμαϊδα.

Το θερμόμετρο το πρωί υποχώρησε στον 1 βαθμό Κελσίου στη Φλώρινα και την Καστοριά, ενώ 0 βαθμούς «έδειξε» το θερμόμετρο στην Πτολεμαϊδα. Την ίδια ώρα στην πόλη της Κοζάνης βρέχει, με τη θερμοκρασία να βρίσκεται στους 3 βαθμούς.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι, εξαιτίας της χιονόπτωσης, οι οδηγοί που κινούνται στους εθνικούς δρόμους Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και Φλώρινας - Κοζάνης, στον επαρχιακό δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), σ' όλο το ορεινό και ημιορεινό επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Φλώρινας και Πρεσπών, καθώς επίσης προς τα χωριά Σαμαρίνα και Περιβόλι, αλλά και το χιονοδρομικό κέντρο «Βασιλίτσα» του νομού Γρεβενών.

Πηγή: enikos.gr