24 Ιανουάριος 2013, 12:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Οκτώβριος 2014, 13:56

Γιοχάδες

  • Γιοχάδες

Οι γιοχάδες είναι ένα είδος κρέπας πολύ απλό κι εύκολο που περιλαμβάνεται στην ποντιακή κουζίνα.

ΥΛΙΚΑ
  • 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • νερό
  • βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
  • φέτα τριμμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Φτιάχνουμε τη ζύμη με αλεύρι, νερό και το ανάλογο αλάτι.
  2. Ανοίγουμε φύλλα πολύ λεπτά, με διάμετρο 20 εκ. περίπου. 
  3. Τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές. Σε αυτή τη φάση οι γιοχάδες είναι τραγανοί. Μπορούν να παραμείνουν για πολύ καιρό σκεπασμένοι μέχρι να τους χρησιμοποιήσουμε.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε ζεστό αλατόνερο σε άλλο σκεύος ταψάκι ή τηγάνι βουτάμε τους γιοχάδες και τηγανίζουμε σε φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη μέχρι να ροδίσουν.

Σερβίρονται σκέτοι, ή εναλλακτικά με φέτα τριμμένη, διπλωμένοι σε τρίγωνα.

Καλή σας όρεξη!

Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο.
Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο με τοποθέτηση ενεργού link.

Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr