23 Ιανουάριος 2013, 12:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές το 2014

  • Η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές το 2014

Μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο επικεφαλής του IIF κ. Τσαρλς Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα γυρίσει στις αγορές το 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο Νταβός της Ελβετίας, για το ετήσιο ραντεβού της πολιτικής και οικονομικής ελίτ του πλανήτη.

Πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντήσουν στο συνεδριακό κέντρο αυτού του μικρού ελβετικού χιονοδρομικού θέρετρου εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους, οικονομολόγους, ειδικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στο 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Το 2013 σηματοδοτείται κυρίως από την επαναφορά στην ηρεμία ένα χρόνο μετά τις αναταράξεις στην ευρωζώνη που έδειχνε τότε ότι ήταν στα όρια της διάσπασης.

Ο μεγάλοι διευθύνοντες σύμβουλοι εξάλλου είναι λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά τις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο μένουν επιφυλακτικοί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Νταβός, στο περιθώριο του Φόρουμ.

Αρκετοί πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ τους ο βρετανός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, η γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ο απερχόμενος Πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν αυτή την εβδομάδα στο Νταβός απαντώντας στην προτροπή του Σβαμπ.

Πηγή: zougla.gr