23 Ιανουάριος 2013, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:13

Κεδίκογλου: Οι πρωτεργάτες απεργοί θα τιμωρηθούν

  • Κεδίκογλου: Οι πρωτεργάτες απεργοί θα τιμωρηθούν

Σκληραίνει η κόντρα κυβέρνησης- εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ο Σίμος Κεδίκογλου στέλνει τελεσίγραφο στους απεργούς: Οι πρωτεργάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες, παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

«Τις συνέπειες του νόμου θα αντιμετωπίσουν οι πρωτεργάτες των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς», τονίζει σε επίσημη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σημειώνει:

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου».

Νωρίτερα, στο ενδεχόμενο επίταξης, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ανυποχώρητοι και διαμήνυσαν ότι θα απαντήσουν «με πόλεμο στον πόλεμο της κυβέρνησης».

«Θα έχουμε μπλακ αόυτ στις συγκοινωνίες αν η κυβέρνηση προχωρήσει σε επίταξη κι αυτό δεν είναι απειλή» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κίνησης της ΣΤΑΣΥ, Χρήστος Κούκης.

Σημειώνεται ότι οι συρμοί του μετρό είναι σήμερα ακινητοποιημένοι για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, ενώ στάσεις εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ.

Πηγή: epikaira.gr