22 Ιανουάριος 2013, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Συνοδινός: Δεν θα άλλαζα με τίποτα το ελληνικό όνομα μου

  • Συνοδινός: Δεν θα άλλαζα με τίποτα το ελληνικό όνομα μου

Μιλώντας στην ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή "Greeks Today"-με αφορμή ολοσέλιδο δημοσίευμα της Sunday Telegraph που τον τοποθετεί πρώτον, ανάμεσα στους πολιτικούς οι οποίοι θα ανέλθουν, είτε κερδίσει είτε χάσει το κόμμα τους στις προσεχείς κοινοπολιτειακές εκλογές- ο ομογενής γερουσιαστής κ. Αθανάσιος Συνοδινός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι δεν θα άλλαζε το ελληνικό ονοματεπώνυμό του με ένα αγγλοσαξωνικό, προκειμένου να ανέλθει ευκολότερα σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα, αλλά ούτε και για άλλο λόγο, διότι αυτό θα ήταν άρνηση της κατάγωγής του για την οποία είναι πολύ υπερήφανος.

Η δήλωση αυτή με τον αυθορμητισμό και τον ειλικρινή τόνο της φωνής του κ. Συνοδινού, που έχει γεννηθεί και ζει όλα του τα χρόνια στην Αυστραλία, εντυπωσίασε το σύνολο των ακροατών της εκπομπής. Υπενθυμίζεται πως ο κ. Συνοδινός υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Τζον Χάουαρντ.

'Αλλη αξιoσημείωτη απάντηση του κ. Συνοδινού στην ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή, ήταν αυτή που έδωσε στην ερώτηση "αν, κατά τη γνώμη του, το κυβερνών -και αντίπαλο προς τη δική του πολιτική παράταξη- Εργατικό Κόμμα, θα είχε πήγαινε καλύτερα στις προσεχείς εκλογές με αρχηγό τη σημερινή πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ ή με την επαναφορά του Κέβιν Ραντ στην ηγεσία του";

Στην ερώτηση αυτή ο κ. Συνοδινός απάντησε ότι σε μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων η κ. Γκίλαρντ είναι αντιπαθής, τόσο για την απαράδεκτη συμμετοχή της στον "εκθρονισμό" του Ραντ, όσο και για την αθέτηση υποσχέσεών της. Οπότε ο Ραντ φαίνεται ως πιο "συμφερτικός"...

"Πιό συμφερτικός φαντάζομαι για την αντιπολίτευση, γι' αυτό ίσως και τον υποδεικνύετε" ήταν το, μεταξύ σοβαρού και αστείου, σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Τσερδάνη, που είχε υποβάλει τη σχετική ερώτηση στον κ. Συνοδινό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ