22 Ιανουάριος 2013, 07:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Τα κοινά της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ και στο Mall

  • Ν. Αγχίαλος: Νέα τροπή στην υπόθεση των ληστών

Μια βδομάδα (και μια μέρα) μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ υπάρχουν νέες πληροφορίες που μοιάζουν να επιβεβαιώνουν τους μάρτυρες που έκαναν λόγο για κάτι ... μεγαλύτερο από καλάσνικοφ. Για κάτι που έμοιαζε με ρουκετοβόλο.Την ίδια ώρα ο τρόπος δράσης στο Mall αλλάζει τα δεδομένα

Πηγές της αστυνομίας επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή” ότι όντως οι τρομοκράτες είχαν μαζί τους ρουκετοβόλο. Οι αποδείξεις ως προς αυτό δεν μπορεί, όπως όλα δείχνουν, παρά να είναι κάποιες εικόνες από κάμερες ασφαλείας.

Το στοιχείο αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση των τελευταίων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί θεωρούν πλέον βέβαιο ότι επιχειρείται κλιμάκωση με εντυπωσιακά και ίσως αιματηρά χτυπήματα. Μιλούν μάλιστα για πιθανή κοινή δράση τουλάχιστον δύο οργανώσεων ή και ατόμων από διαφορετικές ομάδες.

Τα στοιχεία εκτός από τα ευρήματα στον εκρηκτικό μηχανισμό που οδηγούν στο χτύπημα στο Μετρό παλιότερα, αλλά και η ύπαρξη γυναικών σε κεντρικό ρόλο στις ομάδες κρούσης (οδηγός του οχήματος στα γραφεία της ΝΔ, γυναίκα τοποθέτησε τη βόμβα στο Mall) δίνουν νέα στοιχεία.

Ο τρόπος δράσης στη ΝΔ. σε σχέση με αυτόν στο Mall έχουν σημαντικές διαφορές, είναι χτυπήματα που έχουν ταυτότητα (οργανωτική) διαφορετικών ομάδων, αλλά εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο λένε πηγές της αστυνομίας.

Έτσι προκύπτει συνεργασία.
Ένα ... διευθυντήριο τρομοκρατικό που έχει λάβει αποφάσεις για κλιμάκωση των χτυπημάτων και οργανώνει ενέργειες με τη χρήση διαφορετικών ομάδων.

Πηγή: newsit.gr