22 Ιανουάριος 2013, 07:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Πωλητήριο σε νησίδες στη Λέσβο

  • Πωλητήριο σε νησίδες στη Λέσβο

Σύμφωνα με το LesvosPost, στο νησί έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα με αφορμή την αγγελία πώλησης, των νησίδων Τοκμάκια, η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα real estate, privateislandsonline.com που ειδικεύεται στη πώληση ιδιωτικών νησιών.

Πωλούνται με τιμή εκκίνησης τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, όπως φαίνεται άλλωστε και στη φωτογραφία του site, στο οποίο υπάρχει η αγγελία.

Οι πολίτες αναρωτιούνται... Σε ποιον ανήκουν τα Τοκμάκια; Ποιος τα πουλάει; Είναι αλήθεια η άλλη μια προπαγάνδα των ξένων; Που είναι ο Δήμος Λέσβου; Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου; Το Ελληνικό Δημόσιο; Δεν τους αφόρα το συγκεκριμένο θέμα; Τι θα επενδύσουν πάνω στα νησιά;

Και στο παρελθόν είχε υπάρξει διάλογος σχετικά με τις συγκεκριμένες νησίδες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό ποιος ήθελε να τις πουλήσει.
Άγνωστο παραμένει ακόμα και σήμερα το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, δηλαδή το ποιος προχωρά στην πώλησή τους έναντι του συγκεκριμένου μεγάλου χρηματικού ποσού.

Με βάση το site τα Τοκμάκια πωλούνται προς 4.000.000 ευρώ, το χαρακτηρίζει σαν μια ιδανική επένδυση ( ideal investment) και δίνει τις παρακάτω πληροφορίες:

Name: Tokmakia Island
Region: Greece, Europe
Location: Off Lesbos in the Aegean Sea
Development: Non-developed
Title: Freehold
Type: Private Island
Price: EUR 4,000,000 convert
Status: For Sale

Πηγή: newsit.gr