21 Ιανουάριος 2013, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Απεργίες μαϊμού, οι απεργοί πληρώνονται

  • Απεργίες μαϊμού, οι απεργοί πληρώνονται

Για απεργίες-«μαϊμού», όπου η πλειονότητα των εργαζομένων σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ πληρώνεται, ενώ φαίνεται να απεργεί, έκανε λόγο πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Χατζηδάκης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ανέξοδες και εκτός νομιμότητας τις απεργίες στις σταθερές συγκοινωνίες, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω δράσης από την πλευρά της Πολιτείας, ακόμη και αυτό της επίταξης, αλλά και της αλλαγής του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

Σήμερα το βράδυ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου μετά από προσφυγή της διοίκησης των σταθερών συγκοινωνιών για το αν θα κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες. Όπως είπε ο υπουργός «υπάρχουν όρια και όροι στην απεργία, τα οποία φοβάμαι ότι έχουν καταπατηθεί».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την πρώτη ημέρα της απεργίας, στις 17/1 το ποσοστό στο μετρό που απεργούσε ήταν 33% των εργαζομένων. Στις 18 Ιανουαρίου απεργούσε το 48% των εργαζομένων στο μετρό, το 44% στον ΗΣΑΠ και μόλις 3,94% ΤΡΑΜ, στις 19/1 στο μετρό απεργούσε το 16% και χθες μόλις 14%.

Ο υπουργός κατήγγειλε ότι οι εργαζόμενοι μετέρχονται διάφορες μεθόδους, όπως άδειες, ενώ γίνονται, όπως ανέφερε, παρεμβάσεις στο κέντρο ελέγχου.

Πηγή: euro2day.gr