21 Ιανουάριος 2013, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις σε Γερμανία και Ρωσία

  • Ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από τα μερομήνια!

Ματαιώσεις πτήσεων από και προς την Φραγκφούρτη, στη Γερμανία εξαιτίας χιονιού και παγετού. Παράλληλα 2,5 εκατ. κυβικά χιονιού απομακρύνθηκε μέσα σε τέσερις μέρες από τους δρόμους της Μόσχας στη Ρωσία.

Πάνω από 200 πτήσεις ματαιώθηκαν σήμερα από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας και το τρίτο της  Ευρώπης, εξαιτίας του χιονιού και του παγετού, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Η ίδια εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι χθες ματαιώθηκαν συνολικά 445 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης εξαιτίας της παγωμένης βροχής που άρχισε να πέφτει από το απόγευμα δημιουργώντας πάγο πάνω στα αεροσκάφη.

Πολλά αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στη Φραγφκούρτη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια, συνεπώς δεν μπορούν να αναχωρήσουν από το αεροδρόμιο οι πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί.

Εξάλλου, στη Μόσχα πάνω από 50 εκατοστά χιόνι έπεσαν τις τελευταίες τέσσερις μέρες, ένα ασυνήθιστο επίπεδο για τον Ιανουάριο, που προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα, αλλά δεν επηρέασε τις πτήσεις.

Οι δημοτικές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για τον καθαρισμό των δρόμων, σε ορισμένους από τους οποίους τα αυτοκίνητα κινούνται με ταχύτητα 10χλμ την ώρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή δήμαρχο της Μόσχας Πιοτρ Μπιριούκοφ, περίπου 2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα χιονιού έχουν απομακρυνθεί τις τελευταίες τέσσερις ημέρες από τους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας.

Η θερμοκρασία στην Μόσχα θα φθάσει το βράδυ του -19 βαθμούς Κελσίου και αύριο το βράδυ τους -21 βαθμούς Κελσίου.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται θερμοκρασίες -49 βαθμών στην περιοχή Μαγκαντάν της ρωσικής 'Απω Ανατολής και -52 βαθμοί στην κεντρική Σιβηρία.

Πηγή: tromaktiko