21 Ιανουάριος 2013, 07:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:14

Οι τρομοκράτες του Mall μπροστά στις κάμερες

  • Οι τρομοκράτες του Mall μπροστά στις κάμερες

Ήθελαν να δείξουν ότι δεν μπορεί να τους σταματήσει κανείς και ότι μπορούν να χτυπήσουν όποτε θέλουν και όπου θέλουν, γι αυτό και έδρασαν μπροστά σε δεκάδες κάμερες οι τρομοκράτες του Mall. Η αντιτρομοκρατική φοβάται και για τρίτο χτύπημα.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί έριξαν το βάρος στο “οπτικό” υλικό. Τα πλάνα που κατέγραψαν οι δεκάδες κάμερες σε όλους τους χώρους του Mall.
Οι πληροφορίες μιλούν για τουλάχιστον τέσσερα άτομα που πήραν μέρος στην τοποθέτηση της βόμβας.

Τα πρώτα στοιχεία φαίνεται πως βάζουν στο κάδρο νεαρούς με σκούφους και καπέλα τύπου τζόκεϊ για να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους.
Συμπεριφορά και κινήσεις που στους άνδρες της αντιτρομοκρατικής θυμίζει έντονα την τοποθέτηση βόμβας στο μετρό.

Οι αστυνομικοί εκτός απ' τα τέσσερα άτομα που έχουν εντοπίσει από τις κάμερες οτι συμμετείχαν τουλάχιστον άλλα δύο με τέσσερα άτομα ως ομάδα υποστήριξης τόσο εντός του Mall όσο και εκτός.

Τα υπολείματα χύτρας ταχύτητας, αλλά και η πιθανότητα χρήσης ANFO μαζι με ζελατοδυναμίτιδα “δείχνουν” ίσως την οργάνωση “Πυρήνες” η οποία όμως φαίνεται πως έχει αναβαθμίσει τους στόχους της αλλά και την πρακτική της.

Το ερώτημα είναι ποια είναι τα άτομα.
Οι αστυνομικοί πρέπει να “αναγνωρίζουν” παλιούς γνώριμους, ήδη στοχοποιημένα άτομα, αν υπάρχουν, αλλά και να δουν ποιοι είναι οι νέοι που στρατολογήθηκαν.

Αν επιβεβαιώνεται η υπόθεση ότι πρόκειται για τους “Πυρήνες”. Η σύνθεση του εκρηκτικού μηχανισμού, παραπέμπει ίσως και σε σύνθεση οργανώσεων, ίσως σε συνεργασία, αλλά ακόμη και στη δημιουργία νέας οργάνωσης, από τα υπολείμματα άλλων.
Όπως και να 'χει οι τρομοκράτες και πάλι βρίσκονται ένα βήμα μπροστά. Με τις κινήσεις τους καθορίζουν τα συμβάντα και η αντιτρομοκρατική απλά ακολουθεί.

Έτσι η περίοδος χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης τόσο για το χτύπημα κατά των γραφείων της Ν.Δ. όσο και στο εμπορικό κέντρο.

Στην αντιτρομοκρατική δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για τρίτο χτύπημα. Θεωρούν βέβαιο ότι οι τρομοκράτες θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Σχετικά άρθρα:

Γυναίκα ο βομβιστής που χτύπησε το Mall

Πηγή: newsit.gr