19 Ιανουάριος 2013, 12:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Κινηματογραφικό ριφιφί σε θησαυροφυλάκιο

  • Κινηματογραφικό ριφιφί σε θησαυροφυλάκιο

Κινηματογραφικό ριφιφί έκανε συμμορία κακοποιών. Έσκαβαν επί ένα χρόνο για να φθάσουν σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας, στην πόλη Steglitz στο Βερολίνο, παραβιάζοντας δεκάδες θυρίδες.(Βίντεο)

Οι δράστες κατάφεραν σκάβοντας ένα τούνελ τριάντα μέτρων  από υπόγειο γκαράζ για να φτάσουν μέχρι το θησαυροφυλάκιο της τράπεζας Volksbank,  όπου αφαίρεσαν πλήθος από θυρίδες στις οποίες περιέχονταν πολύτιμα αντικείμενα και χρήματα η αξία των οποίων εκτιμάται πάνω από δέκα εκατομμύρια ευρώ.

Οι δράστες είχαν νοικιάσει κοντινό γκαράζ με ψεύτικο όνομα ώστε να έχουν πρόσβαση στο θησαυροφυλάκιο. Μάλιστα είχαν  τοποθετήσει και δοκάρια κατά μήκους του τούνελ, το οποίο είχε ύψος 4,5 μέτρα και πλάτος 3, προκειμένου να μην υπάρξει κατάρρευση των τοιχωμάτων.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης οι δράστες παραβίασαν  περίπου εκατό θυρίδες. Οι πελάτες της τράπεζας όταν έμαθαν για τη κλοπή έσπευσαν πανικοβλημένοι για να μάθουν εάν η θυρίδα τους είχε παραβιαστεί.

Όπως αναφέρει η Die Welt  το γκαράζ ήταν ήταν νοικιασμένο από τον Φεβρουάριο του 2012.

Κατά τη διαφυγή τους προσπάθησαν να βάλουν φωτιά στη σήραγγα, ώστε να κάψουν το όποια αποδεικτικά στοιχεία υπήρχαν, ωστόσο ένας φύλακας της τράπεζας που νωρίτερα δεν είχε πάρει χαμπάρι τι είχε συμβεί μύρισε τον καπνό και διαπίστωσε πως έβγαινε από το θησαυροφυλάκιο.

Ο Thomas Neuendorf, εκπρόσωπος της αστυνομίας τόνισε "Ηταν επαγγελματικό σκάψιμο. Τους πήρε αρκετό καιρό για να το ολοκληρώσουν."

Σύμφωνα με τις αρχές ένα τέτοιο σχέδιο θέλει τη συμμετοχή αρκετών ανθρώπων και πιθανότατα οι εγκέφαλοι προσέλαβαν επαγγελματίες ώστε να παραβιάσουν το θησαυροφυλάκιο.

Οι γερμανικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα το σκίτσο ενός άνδρα που θεωρείται ύποπτος.

Πηγή: news247.gr