19 Ιανουάριος 2013, 11:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Θόδωρος Αγγελόπουλος: Κινηματογραφικές προβολές στην μνήμη του

  • Θόδωρος Αγγελόπουλος: Κινηματογραφικές προβολές στην μνήμη του

Η  πλήρης φιλμογραφία του διασημότερου Έλληνα σκηνοθέτη, Θόδωρου Αγγελόπουλου, θα προβληθεί στη μνήμη του, σε δέκα κινηματογράφους σε ολόκληρη την Αθήνα, αλλά και σε αίθουσα της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας.

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου κλείνει ένας χρόνος από τον ξαφνικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε τροχαίο, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του "Η Άλλη Θάλασσα". 

Το κυλιόμενο πρόγραμμα προβολών θα διαρκέσει από τις 24 έως τις 30 Ιανουαρίου. 

Οι ταινίες που θα προβληθούν είναι:

1. Η Εκπομπή (μικρού μήκους)

2. Αναπαράσταση

3. Μέρες Του ' 36

4. Ο Θίασος

5. Οι Κυνηγοί

6. Ο Μεγαλέξανδρος

7. Αθήνα, Επιστροφή Στην Ακρόπολη (μικρού μήκους)

8. Ταξίδι Στα Κύθηρα

9. Ο Μελισσοκόμος

10. Τοπίο Στην Ομίχλη

11. Το Μετέωρο Βήμα Του Πελαργού

12. Το Βλέμμα Του Οδυσσέα

13. Μια Αιωνιότητα Και Μια Μέρα

14. Το Λιβάδι Που Δακρύζει

15. Η Σκόνη Του Χρόνου 

Οι κινηματογραφικές αίθουσες που θα τροποποιήσουν την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμά τους και θα συμπεριλάβουν κάποιες από τις παραπάνω ταινίες είναι: Δαναός, Μικρόκοσμος, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Gazarte, Νανά, Ατλαντίς, Πτι Παλαί, Τιτάνια, Cine Παράδεισος και το Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου (Αθήνα), Ster (Θεσσαλονίκη), Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Λάρισα). 

Το μνημόσυνο για το θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου θα γίνει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Η οικογένεια του σκηνοθέτη αποφάσισε, αντί προσφοράς καφέ μετά το μνημόσυνο, να διαθέσει χρήματα σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Επίσης, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί τρισάγιο στη μνήμη του, στην Περιφερειακή Οδό Δραπετσώνας όπου και έχασε τη ζωή του ένα χρόνο πριν.

Πηγή: alfavita.gr