19 Ιανουάριος 2013, 09:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Η επιστολή που έστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία στον Σαμαρά

  • ΠΟΕ: Ευγνωμοσύνη στην Αρμενία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας Ελλήνων και Ασσυρίων

Επιστολή με θέμα την διακοπή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ έστειλε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος στον πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά στις 16 Ιανουαρίου 2013.

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σύμφωνα με το νόμο 4093/2012, των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας  διακόπτονται οριστικά οι συντάξεις του ΟΓΑ σε 25.000 ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ. Το γεγονός αυτό το θεωρούμε καταδικαστικό διότι παράλληλα περικόπτεται και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη με αποτέλεσμα πλείστοι  εξ΄ αυτών των ανθρώπων να αντιμετωπίζουν το φάσμα της εξαθλίωσης της πείνας και του θανάτου.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος έχοντας λάβει γνώση από τα στελέχη της στο χώρο των νεοπροσφύγων αντιτίθεται σθεναρά στην εξέλιξη αυτή καταθέτοντας στην κρίση σας τα δύο κύρια επιχειρήματά μας :

1)Η πρόβλεψη του νομοθέτη συνιστά μια σαφέσταστη αντισυνταγματική διάκριση μεταξύ Ελλήνων πολιτών καθώς διακόπτονται φωτογραφικά μόνο οι συντάξεις των ανασφαλίστων υπερηλίκων από την πρώην ΕΣΣΔ και όχι των υπολοίπων συμπολιτών μας με αναφορά στο νόμο περί εικοσαετούς παραμονής στην χώρα.

2) Είναι γνωστό κύριε Πρωθυπουργέ, ότι η Ελληνική πολιτεία διαχρονικά δεν προέβη στις κατάλληλες διπλωματικές ενέργειες που θα απέφεραν την επίτευξη διακρατικών συμφωνιών για την αναγνώριση της εργασιακής προϋπηρεσίας των ομογενών μας από τις χώρες προέλευσή τους, με αποτέλεσμα οι συμπατριώτες μας μετά και από αυτή την τελευταία δυσμενέστατη  εξέλιξη να βρίσκονται ένα βήμα πριν  από την φυσική τους εξόντωση .

Οι ομογενείς μας από την πρώην ΕΣΣΔ κύριε Πρωθυπουργέ, αποτελούν το τελευταίο κομμάτι του γενοκτονημένου Ποντιακού Ελληνισμού που βρέθηκε ιστορικά στα εδάφη του Καυκάσου και της Ρωσίας λόγω των Οθωμανικών και Κεμαλικών διώξεων, είναι οι Έλληνες εκείνοι που διατήρησαν τα ελληνικά τους διαβατήρια με κίνδυνο της ζωής τους και πληρώνοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για να τα κρατήσουν κατά την περίοδο του σταλινισμού, είναι οι Έλληνες εκείνοι που λόγω της καταγωγής τους και της πίστης τους στα ιδανικά του έθνους και της Ορθοδοξίας υπέστησαν εντός του 20ου αιώνα πολλαπλές γενοκτονίες και εξορίες μέχρι τα βάθη του Καζακστάν. 

Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία κύριε Πρωθυπουργέ σήμερα, για τους αγέρωχους γέροντες και γερόντισσες καθώς το όνειρό τους ήταν να πεθάνουν στην Ελλάδα, να πεθάνουν με αξιοπρέπεια.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός  Γραμματέας  
Γεώργιος Παρχαρίδης                  Γεωργιάδης Γιώργος
Καθηγητής Καρδιολογίας           Δημοσιογράφος