19 Ιανουάριος 2013, 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ζάππειο

  • Η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ζάππειο

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των 10ων χειμερινών Special Olympics που θα γίνουν στην πόλη Τιεονγκ Σανγκ της Νοτίου Κορέας (29/1 έως 5/2), με την τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου.

Την τελετή άνοιξαν οι ιέρειες με τον καθιερωμένο χορό πραγματοποιώντας τη Αφή της Φλόγας, ενώ στη συνέχεια η φλόγα έκανε το γύρο της Αθήνας, ξεκινώντας από τον χώρο του Ζαππείου, περνώντας από τη στήλη του Ολυμπίου Διός και καταλήγοντας στο Καλλιμάρμαρο. Ο Έλληνας αθλητής των Special Olympics της ιστιοπλοΐας, Γιάννης Στρατηγόπουλος, παρέδωσε τη φλόγα, μαζί με τους άλλους Έλληνες αθλητές.

Ο υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ, και την πρόεδρο των Special Olympics Ελλάδας, Γιάννα Δεσποτοπούλου για την πρόσκληση, αναφέρθηκε στην Τελετή της Αφής της Φλόγας της Ελπίδας η οποία «είναι πραγματικά πλήρης συμβολισμών, γιατί πρώτιστα το φως προσελκύει την ελπίδα.

Συμβολίζει, επίσης, το αρχέγονο ελληνικό φως που απλόχερα παραδόθηκε στον κόσμο, καταγράφοντας στους αιώνες αυτή τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ανθρωπότητα».

Και συνεχίζοντας ο κ. Ιωαννίδης είπε: «Για το κίνημα των Special Olympics συμβολίζει κάτι επιπλέον: την πρώτη πράξη στη διεξαγωγή των ομώνυμων Αγώνων, στη διάρκεια των οποίων αναδεικνύονται πανανθρώπινες αξίες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και το μεγαλείο της ανθρώπινης θέλησης.

Πρωταγωνιστές είναι οι αθλητές των Special Olympics που, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Αθλητισμό, διδάσκουν σε όλους μας τι σημαίνει ζωή. Θαυμάζω τον αγώνα τους και κάθε προσπάθεια που κάνουν. Η σκέψη και η καρδιά μου είναι κοντά σε κάθε ένα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής που θα βρεθεί στη Νότια Κορέα και ειλικρινά εύχομαι διακρίσεις και επιτυχίες για όλους τους αθλητές μας», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, μαζί με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιάννα Δεσποτοπούλου, και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής, Τίμοθι Σράιβερ.

Πηγή: ert.gr