18 Ιανουάριος 2013, 14:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, υπάρχει φως στο τούνελ

  • "Βροχή" 30 μέτρων μέσα σε 8 ημέρες

Συνέντευξη στο αμερικανικό πρακτορείο CNN παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρανάρας, την Πέμπτη. Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την πεποίθησή του, ότι εάν το πρόγραμμα εφαρμοστεί πιστά, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

"Είμαστε πιο ασφαλείς. Συνειδητοποιώ και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, είναι αλήθεια, αλλά σαφέστατα υπάρχει πια φως στην άκρη του τούνελ", σημείωσε.

Αναφερόμενος στην πορεία της κυβέρνησης συνεργασίας, ο υπουργός είπε, πως μιλάει με τους πολιτικούς αρχηγούς σχεδόν κάθε μέρα.

"Είναι όλο και πιο πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση θα κρατήσει. Ξέρουν ότι είναι προς το συμφέρον και των τριών να κρατήσει αυτή η κυβέρνηση", είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κληθείς να σχολιάσει την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε:

"Πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη. Βρισκόμαστε σε μια τεράστια κρίση, δεν έχουμε απομακρυνθεί ακόμα από τη διακεκαυμένη ζώνη της χρεοκοπίας. Αν και πάμε καλύτερα, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αποφύγει εντελώς τον κίνδυνο".

Τέλος, αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ, επανέλαβε τη θέση του περί έλλειψης επιχειρημάτων περισσότερο από την ύπαρξη μεγάλου μυστηρίου.

"Υπάρχει περισσότερο έλλειψη επιχειρημάτων από την αντιπολίτευση για το πραγματικό πρόβλημα, που είναι η οικονομία, και γι’ αυτό δίνουν τόση έμφαση στη λίστα Λαγκαρντ", σημείωσε.

Πηγή: news247.gr