18 Ιανουάριος 2013, 09:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Αναβίωσαν τα Μικρασιατικά έθιμα των γιορτών στην Καισαριανή

  • Αναβίωσαν τα Μικρασιατικά έθιμα των γιορτών στην Καισαριανή

Οι Μικρασιάτες στην Καισαριανή αναβίωσαν τα Μικρασιατικά έθιμα των γιορτών.

Ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν τους παρευρισκόμενους στην κοπή της βασιλόπιτας του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής. Η αναβίωση των εθίμων των Μικρασιατών στα σπίτια τους την περίοδο των εορτών, που παρουσίασε η θεατρική ομάδα του Συλλόγου.... ήταν μία από αυτές.

Ωστόσο, ας ξεκινήσουμε από την αρχή. Ευχές για ένα ευτυχισμένο, ειρηνικό,  αγωνιστικό, δημιουργικό και με υγεία 2013 έδωσαν οι έχοντες το λόγο στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Καισαριανής.

Η αίθουσα ήταν γεμάτη από κόσμο και τα χαμόγελα πολλά. Η κ. Μπετίνα Γραφίδου, συντονίστρια της εκδήλωσης, καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους και εν συνεχεία έδωσε τον λόγο στην κ. Στέλλα Σαρρηπαναγώτου, πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του  Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής.
 
Η κ. Σαρρηπαναγώτου επεσήμανε ότι "ο Σύλλογος προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την παράδοση και τα έθιμα", ενώ ανέφερε ότι "στόχος είναι να μάθουν οι νέες γενιές τα ήθη και τα πατροπαράδοτα έθιμα".

Η θεατρική ομάδα του Συλλόγου σε συνεργασία με την χορωδία παρουσίασαν με ιδιαίτερο τρόπο τα έθιμα των Μικρασιατών τις γιορτινές αυτές μέρες, ενώ δεν πρέπει να παραλειφθεί ότι την επιμέλεια του θεατρικού είχε η θεατρολόγος Γιώτα Ευσταθίου.

Πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και το χορευτικό του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, το οποίο παρουσίασε χορούς τόσο παραδοσιακούς εκ της Μικράς Ασίας όσο και από τα ελληνικά νησιά.

Πηγή: zo2.gr