18 Ιανουάριος 2013, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 21:15

Απίστευτο: Ο Σουλεϊμάν μας κάνει δωράκι τουρίστες

  • Από τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή, στον κεμάλ Ατατούρκ

Τούρκους τουρίστες στην Πάργα μας στέλνει για δωράκι ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής. Κι εμείς οι αχάριστοι τον πήραμε από τα... μούτρα.

«Προσκύνημα» στην Πάργα Τούρκων τουριστών έφερε καθώς φαίνεται το τουρκικό σίριαλ «Σουλεϊμάν, ο Μεγαλοπρεπής», η προβολή του οποίου από ελληνικό ιδιωτικό σταθμό έχει ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις στη χώρα μας, καθώς επιχειρεί να παρουσιάσει τον Σουλεϊμάν ως «χαρισματικό αυτοκράτορα».

Όπως φαίνεται όμως, ουδέν κακόν αμιγές καλού: Το σίριαλ που «σαρώνει» στη γείτονα χώρα έχει εξάψει το ενδιαφέρον πολλών Τούρκων να επισκεφτούν και να γνωρίσουν από κοντά τα μέρη στα οποία έζησε και μεγάλωσε ο Πάργαλης Ιμπραήμ, ο «Έλληνας βεζίρης», σύντροφος και συνοδοιπόρος του Σουλεϊμάν.

Η Πάργα ως τόπος καταγωγής του Μεγάλου Βεζίρη στα χρόνια του Οθωμανoύ σουλτάνου Σουλεϊμάν έγινε από πέρσι «μόδα» στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, όπως επισημαίνουν οι τουριστικοί πράκτορες και από τις δύο πλευρές.

Αντιλαμβανόμενοι το ρεύμα προς τη γραφική τους κωμόπολη, φέτος οι τουριστικοί φορείς της περιοχής, με την υποστήριξη του δήμου, αποφάσισαν να «στείλουν» τη δημοφιλή στο τουρκικό κοινό και ούτως ή άλλως όμορφη ηπειρωτική πόλη στη Διεθνή Τουριστική έκθεση EMITT 2013, που θα διεξαχθεί στην Kωνσταντινούπολη από τις 24 έως και τις 27 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πάργας Ελένη Κολιοφώτη εξηγεί ότι η συμμετοχή στην έκθεση αποφασίστηκε ύστερα από το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για την περιοχή στη διάρκεια άλλων διεθνών εκθέσεων, όπως εκείνων στο Βερολίνο και στη Φιλοξένια Θεσσαλονίκης.

Σχετικά άρθρα:

Από τον Σουλεϊμάν το Μεγαλοπρεπή στον Κεμάλ Ατατούρκ;

Απαγορεύουν τον Σουλεϊμάν δια νόμου στην Τουρκία

Πηγή: newsnow.gr